30 oktober 2016

En lycklig tvåa

Ja, nu känns det här ju redan so yesterday (eller till och med the day before yesterday), men jag kan ju inte låta bli att berätta här på bloggen också:

Mitt manus Älgflickan kom på andra plats i Schildts & Söderströms barnbokstävling Berättelsen är bäst. Att jag fick stå på prispallen med min kära Karin (aka the winner) och med superskribenterna Eva och Mia (som kom på delad tredjeplats) kändes som en sann ära. Och på förlagsminglet i går råkade jag få syn på en enorm bunt manus som hade varit med i tävlingen, jag trodde det var alla, men jag fick ett överseende skratt till svar och fick veta att manusen i högen bara utgjorde en femtedel av de cirka 210 manus som hade skickats in. Konkurrensen var hård. Men min text höll.

Så Älgflickan ska bli en bok. Efter att ha jobbat med den, skrivit om, raderat, skrivit om igen, blev den faktiskt klar, och antagen. Och prisbelönt. Jag är så oerhört glad. När den kommer ut vet väl ingen ännu, men att den publiceras är ett faktum. Ingen är gladare än jag! Sa jag hur glad jag är?

Jag fick blommor, pengar och ett par fina utlåtanden


Här tar vi alla en vinnarselfie på scenen efter prisutdelningen

Sedan klädde jag mig i min festklänning och gick med
Joanna till svenska ambassaden på BYFFÉ

Det var både snofsigt och roligt!
 
Den värdiga Vanessaprisvinnaren Linda Bondestam och den 
värdiga Almaprisnominerade Maria Turtschaninoff i en tête-a-tête.

Och sedan fortsatte vi fira litteraturen och ljuvligheten
på en krog som ingen av oss minns namnet på

Maria och jag kände oss mycket eleganta!

Dagen efter var det förlagsmingel och vi byggde 
en traditionsenlig pyramid. Martina koordinerade 
och utgjorde toppdekor.

Martina och Karin satt i Frimans soffa

Och Sanna Mander ritade ett porträtt av mig

Den här bokmässan får hundra poäng av hundra möjliga. ALLT var så bra. Och nu fortsätter mitt roliga liv, för om ett dygn landar vi i Malta, förhoppningsvis i ett lite behagligare klimat än det här.

2 kommentarer:

  1. Stort grattis! Och trevlig resa!

    SvaraRadera
  2. GRATTIS! Jag är glad att du är så glad och att ni är så glada, du och ni förtjänar det! Njut av Malta! Håller med dig om mycket och bl a att den här bokmässan får 100 poäng av 100!

    SvaraRadera