25 oktober 2016

Det perfekta namnet

I morgon åker jag. Till Helsingfors. Till bokmässan. Det kommer att bli fabulöst: mingel, uppträdanden, middagar, jag är bjuden till svenska ambassaden på byffémiddag (jo, det stod så), och när allt det roliga är över är det inte ens över, för då kommer familjen ner och sen åker vi till Malta (efter en släktmiddag på söndag). Jag är så uppe i varv att jag målade en stol av bara farten. Kolla min instagram (@engulapelsin) och bedöm själv! Vi ska låta måla vårt matbord den där nyansen, har vi bestämt oss för. Tur att både Caj och jag älskar färger, och ofta samma färger dessutom. Få se om vi lyckas piffa upp vårt matrum lite i december sen, vi har en vägg här som är en förfärlig, vit nyans, den måste vi åtgärda.

Jag borde förstås ha gått och lagt mig för länge sedan, men så började jag måla och sen kom jag plötsligt på ett jättebra namn till en bebis vi aldrig kommer att få (vi är verkligen klara med vår skara, men namnet är så snyggt, om det bara hängde på det skulle vi slå till direkt). Och så packade jag ner min yogamatta och slängde familjens pass i den allra största kappsäcken bara så vi inte ska glömma dem sen. Det är ändå smidigare att gräva ut dem ur den största resväskan än att vända om och köra 500 km för att hämta dem. Och missa flyget.

(Förlåt nu att jag inte avslöjar det perfekta namnet jag kom på, ni kan ju gissa här i kommentarsfältet: vad tror ni att det är för ett namn som passar ihop med de andra namnen vi har på våra barn? Jag lovar avslöja det om nån träffar rätt!)

3 kommentarer: