12 maj 2010

Vad leker ni?

- Vad leker ni? frågade jag av Lovis och Idun alldeles nyss.
- Lisa, Pisa och Lillebror, blev svaret. En ny lek. Men redan helt självklar. Andra lekar är "beibi" och "hus". Har inte utforskat deras lekar så värst mycket mer ingående.

Jag minns fortfarande flera av mina egna favoritlekar jag hade som barn:
-Husvagnen som gick av sig själv
-Klackafamiljen (den gick helt enkelt ut på att jag och mina syskon/kusiner klädde på oss mommos högklackade skor och gick omkring med dem)
-Blomman (Lek som förutsätter ett piano och en lillebror. Jätterolig, men svår att förklara)
-Boxningsmatch (jag och min bror Jonas klädde på oss vinterhandskar och boxades i vardagsrummet. Sen hade vi varsin handduk över axlarna och satte oss i trappan för att åka buss mellan matcherna)

Som vuxna har vi många gånger pratat om de här lekarna, och alla minns dem. Vi hade så roligt!

Vad lekte ni som barn?

3 kommentarer:

 1. JEss, bästa frågan ever. Vi hade också en massa roliga lekar som vi brukar prata om och minnas ibland. "Grönsakssoppa", "Du är en mallgroda", "Servera, servera", "Bzzzt". OCh så hade vi två osynliga personer med i vår värld också "Mutti" och "Matti" :)

  SvaraRadera
 2. Jag minns mest utespel av olika typ, har väl varit mycket ute med andra ungar i olika åldrar. Tio stickor på ett bråde, Tikatika, Kyrkråtta och allmänt stojande, klättrande, springande, hoppande...

  SvaraRadera
 3. Hanna, vilka jätteroliga lekar, åtminstone om man ser på namnen! Servera, servera tex låter jättekul! Vi hade också låtsaskompisar, min syster hade en osynlig farbror som hette Mattson, jag hade en låtsaskompis som hette Mimmadida.

  pmn: tikatika gillade jag också, speciellt om man var många.

  SvaraRadera