14 maj 2010

Trögisar

Vi hade stora planer för dagen. Städa, handla, packa, åka till Vasa på eftermiddagen efter att Lovis bästis hälsat på en stund. Men redan från morgonen gled vi in i ett underligt vacuum, vi tänkte först aldrig komma oss upp ur sängarna, sen orkade vi inte sluta dricka te vid matbordet (barnen sprang ut i solen) och sen var klockan för mycket för att hinna både städa och handla. Vi nöjde oss med att uträtta några ärenden på stan (jag i vinterstövlar, bara vader, pyamasbyxor och tunika, tror inte nån märkte det), ta en sväng via våra vänner i Skutnabba och åkte sen för att hämta bästisen från dagklubben. Nu leker de och har så roligt och jag har fortfarande varken duschat, packat, klätt på mig fina kläder, sminkat mig, fixat håret eller städat eller jobbat. Tur i oturen att jobbet jag sökte gick till nån annan, omställningen till ett vanligt liv hade kanske blivit för brutal.

Jag funderar på hur jag skall framskrida med mina göromål för att faktiskt hinna till Vasa ikväll, med familj, pyamasar och resten.

4 kommentarer:

 1. Språkpolisen här, hej. Vad är pyamasbyxor?

  SvaraRadera
 2. Pyamasbyxor? Byxor man sover i naturligtvis! :)

  SvaraRadera
 3. Jag tror att den anonyma språkpolisen vill påpeka att pyjamasbyxor stavas med j. Jag levde också i tron att pyjamas stavas utan j tills jag fick en bock i kanten på ett rättstavningstest i skolan (för övrigt min enda bock någonsin). Det tog hårt på min självkänsla.

  SvaraRadera
 4. AHA! Nu fick jag minsann lära mig något nytt, jag har alltid trott att pyamas är en alternativ stavning, men så är det tydligen inte. Måtte detta vara sista gången i livet jag stavar fel. Ambitiöst, javisst, men någongång måste vara den sista.

  SvaraRadera