11 januari 2023

Badrumsrenovering

Ja, som jag skrev i förra inlägget så renoverar vi fortsättningsvis vårt sovrum. Det är inte klart ännu heller, haha! Men det går framåt, faktiskt. Inte mycket kvar nu. Å andra sidan är allt lite satt på paus just nu eftersom badrumsrenoveringen har påbörjats. 

De gamla badrummen skulle nog ha hållit ett tag till, men ena toastolen har helt gett upp, en av väggarna är uppbruten eftersom vi ville se hur det såg ut bakom, golvbrunnarna är enligt nån gammal standard, det luktar alltid lite avlopp när vi använder tvättmaskinen, duschen har mögelfläckar som inte går att skrubba bort, golvet är onödigt kallt för att vara ett badrumsgolv och den ena vessadörren har vridit sig och går inte att stänga om man inte är van och bor i huset, vilket tonåringarna tycker är lite besvärligt och genant då de har kompisar på besök. Dessutom har hållaren till duschen gått sönder på ett sätt som inte går att reparera, och vi har bara haft en dusch på fem personer, trots att vi utrymmesmässigt har möjlighet till två, så nu har vi gjort slag i saken och satt igång. Plus att Lovis förmodligen bara bor hemma typ tre år till, och ju längre vi skjuter på det, desto mindre nytta kommer vi ha av att ha två duschar. Så där. Det var mitt försvarstal till denna dyra och besvärliga investering.

Det kommer hursomhelst att bli jättefint. Just nu är det däremot jättefult eftersom alla väggar, golv och tak är utrivna och vi för tillfället varken har dusch eller handfat i bruk. Vi har en toastol som man kan spola i med hjälp av en vattenhink när byggarna inte är på plats (man vill ju inte kissa mitt i deras arbetsplats just när de jobbar på för fullt, trots allt). Men men. Plågan är övergående, vi har snälla vänner och släktingar som ställer upp med dusch och tvättmaskin, och vi kommer snabbt att bli experter på att använda oss av offentliga toaletter så fort vi bongar en!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar