14 november 2017

På tåget

Nu sitter jag på tåget igen. Det är tredje gången på mindre än en vecka som jag åker sträckan mellan Bennäs och Böle. På fredag åker jag samma sträcka ännu en gång, men då har jag sällskap.

Jag brukar alltid se till att jag har något att göra då jag åker tåg. I dag lämnade jag stickningen hemma eftersom jag har stuckit hål (!) på mitt högra pekfinger, och det gör vansinnigt ont om jag måste trycka ut stickan ur maskan och tycker in den i såret. Dessutom är en stickning ganska bökig att ha med, trots att det bara är en enda socka (fast jag måste ju ha med den andra också så jag kan jämföra, förstås. Och nystanet. Och saxen, nålen och måttbandet).

Dagens alternativ är att:

  1. Skriva. Jobbskriva alltså. Ibland på tåg får jag flyt. Som när jag åkte hem från Karis förra veckan och plötsligt hade skrivit ett och ett halvt kapitel, så där i förbifarten.
  2. Titta på nån Netflixserie eller film, ifall nätet inte är för långsamt.
  3. Läsa en bok. Jag har flera böcker på min Kindle och så har jag packat ner Fangirl av Rainbow Rowell, som jag fick av Maria i somras.
  4. Äta. Jag har alltid med mig lite matsäck. I dag är det ett äpple, en vattenflaska och några kex, eftersom jag till min stora förvåning satte igång och bakade i eftermiddags, fast jag egentligen borde ha gjort något annat. Exakt vad vet jag i och för sig inte, men inombords hade jag en vag känsla av att jag  hade prioriterat fel. Jag är alltid supersugen på att äta min matsäck nästan direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar