20 oktober 2017

Bromsa

Det är så skönt med höstlov. Vi hade planer på att åka till villan, men jag kände bara hur jag verkligen inte orkar med allt tankearbete som jag vet att jag börjar med då vi ska nånstans. Vi diskuterade och kom fram till att vi att vi alla var lika nöjda eller nöjdare hemma. Man måste inte alltid flänga omkring då det blir lov.

Vi har besökt simhallen, vi har varit på en skogsvandring och flera promenader, vi har röjt lite på gården, jag har eldat (mmmm), vi har haft både dag- och nattgäster och jag har läst några böcker. Och så har jag jobbat lite, men pyttelite verkligen, inte mer än nödvändigt. Lite textredigering, ett möte och några mail och listor.

Det här är den perfekta uppladdningen inför bokmässan, releasefesten och mina många skolbesök och fester de kommande veckorna. Vi har visserligen haft planer, men jag har bromsat så fort jag har märkt att det blir för mycket. Avbokat gäster och tagit ner på ambitionerna. Det är inte alltid enkelt för mig att göra det, för jag blir lätt så ivrig och entusiastisk, men att gå över gränsen kostar ganska mycket numera. Gör jag för mycket blir jag inte bara på dåligt humör, jag får magkatarr och sover dåligt också. Det är klokast att träna mig på att försöka prioritera smart. Så jag tränar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar