25 september 2017

Värt att fira

I dag åkte Rakels mirakel, den femte boken i serien om Patrik, Irene och Pensionärsmakten, till tryckeriet! Om några veckor kan man läsa den! Hurra!

I dag åkte också upplaga nummer fem av Patrik och Pensionärsmakten till tryckeriet. Om några veckor går den att köpa igen, efter att ha varit slut överallt i många, många månader. Hurra!

Jag upptäckte under kvällen att det går att skiva ost med en potatisskalare (båda våra osthyvlar var i diskmaskinen). Hurra!

Från och med i dag har jag några lite lugnare veckor framför mig. Inga deadlines som flåsar mig i nacken, och strålande sol på väderleksrapporten i morgon. Hurra!

I går städade jag äntligen hönshuset. Det har varit en svinstia, men nu är där fräscht och fint! Dessutom håller vi på att downsizea flocken, igår flyttade Mannen i fönstret, Tofsen och Ägget till ett nytt hem, och Randers ska också flytta snart. Jag hyser förhoppningar om att flocken, som har varit ganska splittrad och oharmonisk på sista tiden, kanske äntligen ska bli ett bra gäng. Hurra!

Jag har stickat årets första par sockor. De är så sköna att jag har dem på mig för det mesta. Ylle är världens skönaste fotbeklädnadsmaterial och nu måste jag skynda mig att börja sticka ett par sockor till eftersom jag går sönder mina yllesockor på ett par månader. Men det är inga problem, jag kan sticka flera par eftersom jag köpte mera garn i dag. Hurra!

Vad jublar ni över? Inget är för litet, inget är för stort!


6 kommentarer:

 1. Långpromenad med hunden. Hurra
  Bra skrivdag. Hurra
  Diskade alla hyllor i kylskåpet och tvättade väggarna. Hurra.
  Långt ljuvligt samtal med dottern i Göteborg. Hurra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hurra! Vilken bra dag du har haft! Hoppas morgondagen fortsätter i samma stil (och om inte kanske du kan fortsätta njuta av den här dagen också i morgon).

   Radera
 2. Hurra för mitt fina arbetsrum! Hurra för att du&jag whatsappar ofta! Hurra för att jag lyckades läsa lite idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hurra! Jag är lika glad som du över alla tre! Glad över att ha en inspirerande vän som du, som jag utöver allt annat vi pratar om också får diskutera alla möjliga kreativa processer med (jag satte för övrigt direkt igång med att sticka nya sockor efter att jag hade skrivit det här inlägget, så nu har jag ungefär 1,5 cm mudd avklarat).

   Radera
  2. Hurra för sockor! Det är så roligt att sticka! Jag håller just på med ett par åt E (utan mönster igen, skrytskryt!).

   Radera
 3. Alltså ljuvligt inlägg! Just nu hurrar jag mest för att det är TVÅ dagar till Göteborg!! Visst ses vi på Helsingforsmässan?

  SvaraRadera