8 mars 2017

Adjö Azure Window

En av de bästa grejerna vi gjorde när vi var i Malta var att åka till Gozo för att titta på Azure Window.  Jag bloggade om utflykten här. I dag när jag öppnade Facebook såg jag att vår hyresvärd Joanna hade laddat upp en artikel som kom med den chockerande nyheten att hela Azure Window har fallit ner i havet. Och det, vet ni, kan inte ha varit något litet plums, hela stenbron var över 27 meter hög och vilade på en jättekolonn av kalksten som också rasade i havet.

Så här såg det ut 1981 då Clash of the Titans spelades in.
Här ser man hur små människorna ovanpå stenbron är, samt hur enorm själva stenen är.

Så här såg det ut då Game of Thrones spelades in.
Det syns att stenbron har blivit tunnare.

Och här ser man den med Daenerys och Khal Drogo.

Här har jag tagit en bild av den från ungefär samma ställe.

Och här poserar Caj och jag framför den i november i fjol, då den bara hade 3,5 månader kvar på jorden

Så här ser det ut nu. Inte så mycket att komma med.

Det här är så galet. Så galet att vi hann se den och så makalöst märkligt att den här naturformationen, som väl har funnits här i flera tusen år, plötsligt bara damp ner i havet. Tur att det inte hände medan vi var där. Om man ser på det ur ett världshistoriskt perspektiv sett var det ju rätt nära ögat.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja! Det måste ju vara dagens stora samtalsämne hos er? Eller är det bara jag som blev helt besatt? Haha!

   Radera
 2. Jag var där i april ifjol och var tvungen att läsa artikeln om det som hänt flera gånger före jag förstod att det verkligen har hänt.

  SvaraRadera
 3. Oj! Men tänk vad häftigt ändå att ni hann se den! Och så här i sista minuten! (I ett världshistoriskt perspektiv då...) Men synd för oss alla andra som aldrig hann se den, platsen ser onekligen lite mer slätstruken ut på den sista bilden...

  SvaraRadera