7 december 2016

Resten av livet

I går var en bra dag. Jag fyllde 37 år, fick choklad, tog en promenad vid Fäboda och blev bjuden på middag. Jag tittade på homeland, fick många kramar och pussar och lyfte inte ett köksfinger på hela dagen.

Men i natt sov jag bara fem timmar. Jag gick till sängs för sent, vaknade klockan fem och kunde inte somna om. Jag hoppas verkligen inte den här natten är riktgivande för resten av livet. Och inte får jag något skrivet heller, det är som om jag aldrig skulle ha jobbat förr. Jag sitter här och känner mig förvirrad och undrar i vilken ända jag riktigt ska börja. Likadant var det i måndags. Det enda jag gjorde den dagen var att besvara mail och fylla i en lista med rubriken "VAD håller jag på med?"


8 kommentarer:

 1. Ang sömnen och skrivandet. Satt just och mindes tillbaka till för en vecka sen. Då jag i två veckor inte hade fått något skrivet. Eller fick nog, men såååå långsamt. Sov då också väldigt korta nätter och dessutom med ihopbitna käkar. Saknade inte motivation, var bara så trött i tanken att det liksom inte GICK. Insåg idag att det inte känns så längre, utan att det går bättre. Att det är roligt. Funderade vad de olika tillstånden kan bero på och kan ju endast spekulera. Följande spekulationer flöt snabbt genom huvudet utan att få destomer filosoferingsutrymme:
  - sover fortfarande i regel för korta nätter, men har haft några nätter då jag liiitet tagit igen det.
  - olika skeden i menscykeln
  - en förkylning som låg och ruvade, aldrig bröt ut och som nu verkar gone.
  - att jag uttryckte att det inte riktigt flöt på som jag önskade åt min uppdragsgivare, som reagerade förstående, vilket märkbart lättade på trycket jag hade på mig själv.

  Inte för att komma med goda råd, utan för att jag kände så igen mig. Eller kanske ett råd, som jag har en känsla av att du redan tänkt på: Gissar att du är din uppdragsgivare som bäst, så var en snäll sån i en vecka åtminstone :)

  Tjingeling!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menscykeln kan faktiskt vara en bov i dramat, kanske det är en PMS-variant som är ny för min nya ålder, det här?

   Jag tar din uppmaning på allvar, så i dag skriver jag inte alls, utan reder upp barnens kläder. Det är så oerhört skönt att få den biten under kontroll, det har varit helt galet, länge.

   Radera
 2. Har också en sån där period, då skrivandet och annat som kräver hjärnverksamhet verkar befinna sig på nån annan planet. Misstänker att det kan ha något med det obefintliga ljuset att göra, eller att det är så mycket i görningen bara: den annalkande julen till exempel. Hösten brukar annars vara den bästa årstiden för mig att få nånting gjort, men sen när hösten övergår till vinter kanske det är naturligt att man lite trappar ner, helt enkelt? Tror man kanske bara måste tillåta sig vara oproduktiv, naturen vilar ju också.
  Vad gäller sömnen så är jag så privilegierad att jag kan gå och lägga mig när jag vill, vilket resulterar i att jag sitter uppe så länge tills jag helt enkelt stupar i säng och inte behöver ligga där och svettas o vara sömnlös (vilket är mitt naturliga tillstånd i hemmasängen).
  Tids nog har du igen sju romaner och tapet- och österländska kokprojekt på G, I promise :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ljuset, eller avsaknaden av det, gör en trött. Men i år är den saken så oerhört mycket bättre än den brukar vara, säkert tack vare att jag tankade så mycket ljus i Malta. Det är inte klokt vad den resan gjorde mig gott, jag brukar känna mig som en bakterieinfekterad, femtio år gammal disktrasa i november och december. I år är jag som en nyponros (utom i går då, tydligen). Vilken lyxsömn du har! Grattis!

   Haha, jag gillar din optimism inför min framtid. (Kan du inte starta en blogg som heter Oraklet, så får man skicka in sina livsfrågor och få svar på dem?)

   Radera
  2. "en bakterieinfekterad, femtio år gammal disktrasa" loltsi! Men jo, så känns det ju. Ja, det där med Oraklet låter helt som min grej, verkligen. Fast jag har alltid hellre velat vara en sån där frågelåda dit folk skickar sina livsproblem och så kommer jag med lösningar o förslag :)

   Radera
  3. Men JA! Gör det! Det skulle vara superroligt att läsa!

   Radera
 3. Jag är också helt fruktansvärt trög. Ligger bara på soffan och får ingenting gjort. Det blir ljust och det blir mörkt och ja ba: Jaha dags att gå och lägga sej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha. Ja. Jag känner igen mig. Man blinkar, så har det bytt ljus, och sen lägger man sig för sent och sen är man trött och så missar man dagsljuset osv. tills det blir vår.

   Radera