2 maj 2016

Solen, livet, glädjen

Våren! Vädret! Solen! Jag blir alldeles lyrisk och så ivrig att jag jobbar som en häst och sover som en stock, för en gångs skull.

Vi var egentligen bortbjudna till Aja och Kitti på traditionellt valborgsfirande, och hade en picknick inplanerad på söndag, men sen spydde ett av våra barn och vi fick avboka alla planer. (Vid det här laget är de två som har spytt och tillfrisknat, medan den tredje ligger och har ont i magen, stackars barn.) Synd att missa en rolig fest, förstås, men vi har fått gjort massor på gården istället, och det var riktigt skönt att bara vara hemma (och slita). Caj har fyllt en container med ris och kvistar (en sån där stor), jag har ordnat upp våra brädhögar och släpat alltihop längst in på tomten, målat utemöblerna och städat upp på terrassen. Fortfarande är det mycket kvar, men oj så långt vi har kommit. Jag älskar verkligen att ha en egen gård!

Och nu, när allt ändå frodas och fröjdas (fågelsången här på gården är helt vansinnigt fin förresten) har vår största höna, Broiler, börjat ruva. Så nu funderar vi på om vi ska peta in färdiga kycklingar under henne eller köpa ägg nånstans ifrån. För nog skulle det ju vara fint med lite kycklingar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar