30 maj 2011

Längden

Ni minns kanske det här inlägget? Vinnaren blev Sara! Gratulerar. Hur lång är du? Vid mätningen, som utfördes kvällstid och kroppen som känt har haft en hel dag att säcka ihop på, uppmätte jag 162,8 cm i strumplästen, vilket innebär att Sara med sin gissning på 163 cm kom närmast av alla. Nu skall jag börja komponera ett vinnarpoem.

Jag har alltid sagt att jag är enochsextifyraochenhalv, men det är tydligen inte sant. Jag kan inte fatta att jag är så här pass kort. För när jag ser någon som är 1,63 tycker jag alltid att jag är mycket längre än hon. (Det är oftast en hon.) Men det är jag alltså inte.

Nu skall jag peppa mig själv. Fördelar med att vara kort:
1) Man kan ha höga klackar utan att bli jättelång. (Fast jag vet nu inte varför det är en större fördel än att kunna ha höga klackar så att man blir jättelång, för då ser man ju bättre) (Dessutom har jag praktiskt taget aldrig klackar)
2) Man är mer på samma nivå som sina barn. Längdmässigt sett.
3) Man behöver aldrig råka ut för problemet med att kläder har för långa ärmar eller ben. Det går alltid att förkorta men sällan att förlänga. Jag brukar emellertid aldrig göra någondera. Jag är för lat.
4) Man behöver inte ha obekvämt på flyg. (Men jag kan inte sova sittande fast jag är kort.)

Men sen kommer jag inte på mera. Kan ni hjälpa mig?

Det är inte det att jag har komplex för min längd, jag är mera förvånad. För jag känner mig ganska lång.

3 kommentarer:

 1. yes yes yes!

  och inte bara det:

  vi är dessutom lika långa (162,5 är jag)!

  på spetsgalan kommer du att få se exakt hur lång du är.

  ... och jag har alltid känt mej kort. :)

  SvaraRadera
 2. ojoj! vi börjar alltså krympa nu då. det är ju lite gulligt, egentligen.

  / hanna k

  SvaraRadera
 3. Problemet med att ha höga klackar när man är lång från förut är att man inte bara ser bra, man syns bra också. Och så är det lite synd om ens killkompisar med längdkomplex...

  SvaraRadera