4 december 2010

Om att blogga

När jag började blogga på bloggen.fi för fyra och ett halvt år sedan uppdaterade jag ofta och hade jättemånga läsare. Det var hemskt trevligt, jag var till och med på en bloggträff och fick många bekanta som jag inte hade träffat annars.

Eftersom jag var hemma med Lovis var bloggen ett väldigt bra sätt att få utlopp för mitt behov av att umgås med andra vuxna. Men det fanns en baksida: varje gång jag träffade vänner jag inte såg dagligen hade jag inget nytt att berätta eftersom jag rapporterat om det mesta från min vardag på bloggen. Klart jag inte berättade allt på bloggen, men ändå kände jag mig som en skiva som fastnat på repeat när jag träffade folk. Alla visste allt om mig och jag visste inget om andra. Trist.

Sen hade jag paus ganska länge. Tills jag kom på idén att starta en företagsblogg där jag tänkte skriva om saker som händer i mitt företag. Men inläggen blev urtråkiga när jag plockade bort allt personligt och snart var jag tillbaka i det tidigare bloggandet igen. Jag har tydligen ETT sätt att blogga på, och om jag inte bloggar så är det inte roligt alls.

Mina stora pauser i bloggandet beror alltså på att jag vill spara på mina nyheter så att jag inte blir alldeles ultratråkig att träffa i verkligheten.

Men vem är ni som läser? Några känner jag till, men betydligt fler är hemliga. Snälla berätta!

22 kommentarer:

 1. moooooooi! (alltså på franska, tänkte jag det.)

  SvaraRadera
 2. Jag läser dig, både förr & nu!

  SvaraRadera
 3. Jag läser!

  Hils,
  hemliga P

  SvaraRadera
 4. Hela vår familj, tror jag, att läser:)

  SvaraRadera
 5. Jag kollar in här ganska ofta och blir glad när det finns nya inlägg - fortsätt, fortsätt!

  H. Eva (a.k.a. Alfons och Olivers mamma)

  SvaraRadera
 6. Och jag kollar in med jämna mellanrum. Du är bra! :)


  *gick i samma skola som Caj i Borgå i tiderna
  *känner din syster Maria

  SvaraRadera
 7. Jag försöker uppdatera mig så ofta som möjligt men nu var det ett bra tag sen och när jag läser om allt du åstadkommit under hösten blir jag så stolt så jag nästan spricker. Fortsätt blogga personligt kära vän för det är så roligt att läsa dina inlägg när vi så sällan hörs. Saknar dig en massa och STOR PUSS på födelsedagen! JoLi

  SvaraRadera
 8. Fast jag är kanske en av de kända läsarna.

  Jag följde dig redan på bloggen.fi-tiden då jag också fanns där och jag gillar dina inlägg och du får gärna uppdatera oftare :)

  SvaraRadera
 9. Hej!

  Senast vi träffades hade jag problem eftersom jag glömt min inköpslista hemma på köksbordet (jodå, den fanns kvar när jag kom hem) o du sku göra födelsedagsmiddag.Hoppas din middag blev till belåtenhet, min lunch dagen därpå blev en överraskningarnasdag - både för kocken o för gästerna...

  Det är trevligt a läsa dina inlägg här på bloggen. Tack för allt du delar med dig av!

  En trevlig advent till dig o de dina!

  Hälsningar Lena

  SvaraRadera
 10. Jo jag läser dig också. Och håller med Sandra här ovan, du får gärna uppdatera oftare :)

  SvaraRadera
 11. Vad roligt att ni läser! Tack!

  SvaraRadera
 12. Hej Malin! Jag brukar också läsa din blogg och tycker mycket om den! Kramar från Åbo!

  SvaraRadera
 13. Tittar in med jämna mellanrum eller när min blogglista visar att du skrivit ngt nytt. . .

  SvaraRadera
 14. Jag skulle väl tro att jag hör till dem du vet vem är... Pappa bor ju i grannen din och kusinen din är ju gift med brodern min... ;)

  SvaraRadera
 15. Jag måste ju få lite updates hemifrån och tycker att det kommer att vara super roligt och intressant att få träffa dig igen snart. :)

  SvaraRadera
 16. Hej Malin! Jag tittar också in nu som då! H Maja

  SvaraRadera
 17. och jag kikar in nu som då :)

  SvaraRadera