16 augusti 2010

Skördetider

I söndags plockade vi blåbär och svamp: Caj, Lovis, Idun, jag, min mommo, Vicci, Maya och Sissela. Nu rensar vi, steker, fryser in. Det är mycket att göra, men det är så härligt när frysen blir full.

Och så skördade jag tre övervuxna zucchinis nu på kvällen. Den ena var ungefär lika stor som Idun var när hon föddes. Vad ska vi månne hitta på med dem..? Tips emottages tacksamt.

5 kommentarer:

  1. Zuccinisar är jättebra att göra vegetarisk lasagne på. Till exempel såhär:
    http://www.recept.nu/1.165950/recept.nu_redaktionen/huvudratt/gronsaker/gronsakslasagne_med_keso

    Eller så kan man gröpa ur dem, fylla dem med ris, samt innehållet och grädda zuccinin + fyllning (urgröpsmaterialet) i ugnen. Fast man måste nog dela dem om de är sådär stora.

    Kolla vegetariska recept, där brukar det finnas idéer. Sen man kan ha kött till också, såklart.

    SvaraRadera
  2. Lägg in den i ättika, socker, citron och och... jag kan ta reda på receptet om du vill. Den blir lite söt och jättegod till kött av olika slag.

    SvaraRadera
  3. Zucchinipasta!
    http://www.dn.se/mat-dryck/recept/italiensk-zucchinipasta-1.910183

    SvaraRadera
  4. Zucchinisoppa med chevre (chevren kan uteslutas)
    http://kaffekanel.blogspot.com/2007/09/zuccinisoppa-med-chvre.html

    SvaraRadera
  5. Tack för tipsen! Gör lasagne för tillfället. Har 2 1/2 zucchini kvar. Hinner nog testa alla era recept med den här mängden grönsaker!

    SvaraRadera