9 augusti 2013

Yrkesvägledaren leder rätt

Sara Pepparkaka (bra namn!) kommer med en fråga som handlar om jobb.

Jag vill fråga en sak jag alltid undrat: Finns det på riktigt ett jobb som går ut på att läsa trevliga, självvalda böcker mest hela tiden? Gärna i hängmatta eller soffhörn? Helst utan inslag av försäljning och/eller forskning?

Jag föreställer mig att om man är en överdrivet positiv recensent som besitter förmågan att älska ALLT man läser och dessutom äger både soffa och hängmatta, då finns det ett sånt jobb. Eller om man jobbar som kvalitetsgranskare åt en rik arvtagare som inte vill ödsla sin tid på att påbörja böcker som inte är bra och ens jobb går ut på att kontrolläsa böcker som någon annan redan har valt ut åt arvtagaren i fråga, då finns det ett sånt jobb. Eller om man jobbar som förläggare fem före pensionen och kan välja att ägna sin tid i huvudsak åt att läsa riktigt bra, utvalda, nya manus när de är färdigt redigerade, då finns det ett sånt jobb.

Satsa på något av alternativen ovan!

Med vänlig hälsning
din yrkesvägledare i etern

2 kommentarer:

  1. Jag borde satsa på att bli överdrivet positiv recensent, kanske. Rika arvtagare finns det så lite av. Så kan jag bli förläggare sen fem före pensionen..

    SvaraRadera