5 september 2012

Auberginekaviar

Den här rätten (nå, det är inte en rätt, mera ett tillbehör) gjorde jag första gången till min svägerska Saijas möhippa förra året. Det är gott! Passar utmärkt på bröd, eller som tillbehör på en buffé, eller kanske med pasta (Det har jag inte provat, men är ganska säker på att det kunde fungera). Receptet kommer från min matbibel (nåja, en av dem), Kärlek, oliver och timjan av Anna och Fanny Bergenström. Det är en av de bästa kokböcker som finns, för allt är gott, och allt blir bra och varierat trots att ingredienserna inte är särskilt konstiga. Skall man ha en kokbok är det den man behöver.

Och eftersom jag är bekväm av mig skriver jag inte av receptet utan fotograferar det. Varsågoda!



4 kommentarer:

  1. Tack! Den kommer att ätas hemma hos i morgon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt, Peppe! Berätta gärna sedan vad du tyckte!

      Radera
  2. Tack för tipset! Jag testade den igårkväll och tyckte först att den blev ganska stark (jag tror jag lade onödigt mycket vitvinsvinäger dessutom). Sen testade jag kombinera den med turkisk yoghurt och det var helt super!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha, det var ett bra tips, måste prova! Smaken är rätt stark, jag tycker nästan det är godast att äta på bröd med andra grönsaker med. Mums.

      Radera