26 juni 2011

tapeten

Jag har ännu semester i två dagar. Min ambitioner var höga: jag skulle inte göra något alls. Men det gick dåligt. Jag har skrivit två kapitel på boken, bakat, läst tre böcker och tapetserat hallen OCH är ytterst nöjd, trots att jag borde skämmas. Jag skulle ju vila mig. Nå, jag har två dagar till på mig att ta det lugnt (eller sy nya kläder åt mig, göra grejer till Gammaldags torg, tapetsera klart i vardagsrummet, skriva på ett annat projekt, läsa några böcker till samt motionera.) (Nä okej, nu får jag skärpa mig!)

Hallen blev urtjusig. Förr har den varit vitmålad med smutsiga väggar (jag är dålig på just det, att städa väggar) och fylld med allehanda skrot. Det har känts som en bakväg in i huset, trots att det är den enda vägen in i vårt hem.

Nu ser det ut så här. Tapeten är lite galen, men färgglad och välkomnande, precis som vi vill ha det. Läckert! (Bortsett från plastväskan med Golden Cap-logon på. Den är full av trädgårdshandskar och passar bra där, rent funktionsmässigt. Stilfulla stilleben är emellertid nog inte min starka sida.)

7 kommentarer:

 1. Wow, vilken tapet! Den skulle jag aldrig våga mig på. Vårt hus består enbart av vitmålade väggar och varken plain and simple-jag eller arkitekt-gubben skulle kunna tänka oss något annat. Däremot blir jag fascinerad av att en del vågar ta i ordentligt och fixa till något riktigt annorlunda. Mera sådant.

  SvaraRadera
 2. åååååååh! jag blir superladdad att hitta vårt hus NU och smälla upp lika fina tapeter överallt! var köper man sådär fina tapeter?

  SvaraRadera
 3. Man blir verkligen glad av dem! Det är kul med färger, men det är svårt att veta på förhand hur det skall bli då de flesta inreder med vitt här i trakten. Jag gillar vitt också, men föredrar färger, har jag märkt. Säkert svänger det ännu också, sånt brukar ju gå i perioder, så det gäller att passa på när man har en färg-sprudel-period!

  SvaraRadera
 4. Ja, förresten Sara: jag har beställt dem via Tile & Style här i Jakobstad, Tillverkaren heter Eijffinger eller något sådant...

  SvaraRadera
 5. det är ju den tapeten jag också vill ha! till två garderobsdörrar enbart, men tapeten är ju så effektfull att den nog inte slinker undan helt obemärkt!
  mycket snyggt!
  s

  SvaraRadera