28 november 2016

Sista dagen på stranden

Eftersom det har utlovats regn i eftermiddag, i kväll, i natt och i morgon passade vi på att ta en sista strandförmiddag efter att barnen hade gjort sina finskaprov. Det ångrade vi minsann inte. Vi åkte till Ghajn Tuffieha, en strand vi redan två gånger har trott oss besöka, men vi har varit på fel sida om udden tills i dag. (Det gjorde i och för sig inte så mycket, den andra stranden var bra den också.)

Vilken perfekt sista stranddag det blev! Vi passade på att fota oss själva och varandra, så kanske vi minns den här fina dagen på torsdag när vi ska åka norrut från Helsingfors, och på fredag när snön yr i Jakobstad och kakelugnarna dånar.


Ghajn Tuffieha från utsiktsplatsen innan vi gick den långa trappan ner (Foto: Caj)

Lovis (Foto: Caj)
Edda och Idun tittar på vågorna (Foto: Caj)

Barnen tränade sig på att använda systemkameran (Foto: Lovis)

Caj skrattade (fast han samtidigt är ledsen över att åka hem) (Foto: Idun)

Lovis chillade i min famn, hon var den enda som inte simmade, för hon var så snuvig. (Foto: Idun)

Idun dricker kaffe (nå nej) (Foto: Caj)

Lovis (Foto: Caj)

Edda (Foto: Idun)

Sandlekar (Foto: Caj)

Ja, det här är ju jag (foto: Caj)

Jag simmade, trots att min jobbiga hosta inte riktigt har gått om ännu. Åh, så skönt det var! Medelhavet är fortfarande varmt, och i sedvanlig ordning undrade jag varför jag inte simmar oftare. Jag kan inte begripa hur det kan vara så svårt för mig att minnas känslan i kroppen efter en simtur. Jag mår så bra efteråt. Det finns en särskild sorts simtrötthet som är ljuvlig.

Precis när vi åkte därifrån vällde molnen in och det började ösregna.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Vi var minsann många om dem också :) (När vi kom hem och jag tömde kameran såg jag att vi hade tagit 109 bilder!)

   Radera
 2. Härliga bilder!! Super att ni hittade stranden, visst e den fin? :) Och vilken tur med vädret!! Nu har det lovats kallare, och när det är fuktigt och kallt, så är det lika så bra att vara norrut med snö och varmt inne! Vi hoppas innerligt att ni kommer igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja alltså vilken tur att det kom på tal så vi märkte att vi hade varit på fel ställe (TVÅ GÅNGER!). Efter att vi kom hem gick vi alla in i varsin bubbla, Caj och jag och barnen satt och surfade/läste/tittade på musikvideor (barnen alltså) hur länge som helst, alla i sin egen värld. Något slags komatillstånd verkligen. Kanske vi behövde det.

   Det är tur att vi får träffa er ännu i morgon, så vi inte behöver säga hej då ännu! Vi kommer sakna er jättemycket!

   Radera
 3. Det här har kanske inte så mycket att göra med Maltas stränder, men sonen läser som bäst Den fantastiske Alfredo och hittade ett fel, som han ville att du ska veta om, på sidan 148. "En av" är skrivet två gånger efter varandra. Så nu vet du det om du inte redan visste. Samtidigt vill han hälsa att han tycker att boken är JÄTTEBRA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättebra att du sa till! Jag har inte märkt det stället, ska meddela redaktören så hon vet om det ifall det blir nytryck nån gång. Tyvärr verkar det omöjligt att hitta alla fel oavsett hur många gånger man läser, och oavsett hur många man är som läser. Roligt att han gillar boken (trots felet). Tack!

   Radera