15 augusti 2012

En dag av utflykter

Först ringde mamma och frågade om jag skulle komma med henne till Kokkola en sväng och titta på soffor. Okej, sa jag, och åkte norrut i några timmar. Vi köpte en soffa, jag fyndade nya muminpåslakan och köpte faktiskt för ovanlighetens skull lite nya kläder.

Senare på dagen åkte jag söderut med barnen till Vörå för att hälsa på Marica och hennes kids tillsammans med Sara och Emerick.

Vilket ställe det är, Vörå! Skogen full av hallon, blåbär och stora, spännande stenar. Från Maricas hus som ligger på en vacker skogssluttning var det bara en kort promenad till stranden. Soligt och varmt som bara den var det dessutom. Det är ju i Vörå vi borde ha varit i sommar. Det insåg jag när kvällssolen lyste på vattnet så jag nästan blev blind, barnen badade nakna i sjön (eller havet, kanske) och jag fick stå och prata med två av de trevligaste bloggerskorna jag känner.
Värdinne-Marica och Spetsfabriks-Sara

Barnen var supernöjda över att ha fått leka med sina nya kompisar.


Fem glada barn i tre provhytter

Caj steg av i en skog på vägen och plockade blåbär. Han kom hem med väldigt mycket svamp istället, men det var ju också bra. Om någon har ett bra tips på en ledig blåbärsglänta, snälla säg. Vi vill ha mera!

Min nöjda man med sin stora skörd
Och utan att vi hann avvärja faran halkade vi tillbaka i sommarlovstider, barnen gick och lade sig halv tio istället för halv åtta. De kommer att vara SÅ trötta imorgon bitti när vi skall stiga upp. Men det var det värt. Tror jag nu i alla fall.

8 kommentarer:

 1. Oj, vilken duktig man du har! (Nog ÄR det ju lite Hans och Greta att dumpa honom i skogen medan ni andra åker på kalas!)

  SvaraRadera
 2. Ja, det är det verkligen! Men se på hans min, se hur nöjd han är. I'm just sayin'.

  SvaraRadera
 3. Säkert är han nöjd där ja, när han är utom räckhåll för häxan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag står ju där bakom kameran, ond och lömsk...

   Radera
 4. Karleby, inte Kokkola säger språkpolisen :)

  ... efter att ha blivit tillrättavisad av en Karlebybo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag veeeet! Men jag kan inte låta bli att kalla det Kokkola, jag har gjort det hela mitt liv. Det är bara när jag skriver officiella texter som jag ändrar det till Karleby. Dumt, kanske.

   Radera
 5. Svar
  1. Ja, det har varit mycket program, men härligt. Idag skall jag bara vara hemma. Minst lika bra det också.

   Radera