17 januari 2014

17. Den bästa osten är ju som vi alla vet...

... norsk brunost! Älskar att äta norsk brunost på nybakt bröd. mmm!

Jag gillar en massa olika sorters ostar, så egentligen kunde jag ha tagit nån annan (det finns t.ex. en på Juustoportti som heter Tilsitt eller något liknande, den luktar vedervärdigt men är mycket läcker). Jag tycker om de flesta ostar, faktiskt, utom kanske hårda, svartstämplade emmentalostar, de är lite trista och gummiaktiga.

Ostrelaterad kuriosa: i Québec där jag bodde ett år som ung finns en national-grillmatsrätt som heter Poutine. Den består av
1) Pommes frites, a.k.a. franskisar
2) Ost i små bollar (inte grynost alltså utan en salt ost, kanske nån gouda eller nåt annat som inte har jättestark smak).
3) Brunsås.

Jag vet, det låter HELT knäppt. Men det är faktiskt väldigt gott, på ett sliskigt sätt.

4 kommentarer:

  1. Poutine, you had me at pommes, haha. Tycker det låter helt vedervärdigt gott! Men, på ett lite sliskigt sätt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ät det! Det måste ju gå att göra själv, typ.

      Radera
  2. poutine ååå vilka ljuvliga minnen. Vi brukade åka upp till Montreal över gränsen med bil bara för att få poutine när jag var utbyteselev i Malone :) Fast det kanske inte skulle vara så gott nu...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj Anna nu kommer jag ihåg när vi åkte i baksätet med den där svenska gubben och sa en massa olämpliga saker och glömde bort att han fattade allt vi sa mellan varven. Hahahaha

      Radera