13 januari 2014

Min fäbless

Jag älskar svarta pennor i olika tjocklekar. Via Elin (Willows, som går litterärt skapande i Åbo med mig) fick jag nys om denna läckra penna som tyvärr inte verkar gå att få i Finland.

Ah. Den verkar vara precis det jag behöver. Dessutom tog mina två favoritpennor (Muji stl 0.38) slut samtidigt för någon vecka sedan.
En sant nederlag. Till min förtjusning hittade jag ett ställe (okej, e-bay) där de går att få tag i. Jag beställde fem stycken.

Jag vet att jag inte är ensam om att ha en svaghet för svarta pennor, både att skriva och rita med. Jag känner naturligvis inte till alla. Så berätta: vilka är era favoriter?

(nu kommer jag ju att känna mig väldigt underlig, hrm, unik ifall ingen svarar)

20 kommentarer:

 1. Alltså nej herrejess det här med riktigt bra tuschpennor är en viktig fråga. De behövs både för att skriva och för att rita.

  Jag använde länge japanska tuscher för att teckna med, märket heter copic. Sedan har jag haft en muji-period men, nu har jag lärt mig att de där billiga tuscherna med kork och gula skaft som säljs i en massa färger är riktigt, riktigt bra. Tjockare och glider bättre än Muji. Sen är de inte långlivade, men men.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Copic! Antecknar! De gula är jag inte helt övertygad om, kanske jag måste ge dem en chans till.

   Radera
 2. bra tuscher är ju bland det bästa som finns! Nästan lika bra som bra saxar. Eller jo, lika bra förresten! och bra nålar, och bra "hushållssnor" som det så fint heter i Danmark :) (och som jag saknar i butikerna här - dvs bomullssnöre som man använder bl a när man knyter ihop en kyckling). Mina favorit svarta tuscher är Faber Castell deluxe. Har också en del Pilottuscher som är riktigt bra - det är så kiva nu när det är mer pop med scrapbooking så får man tag på riktigt bra tuscher i alla möjliga affärer!

  SvaraRadera
 3. Man borde ha. ALLA borde ha. Om inte annat så när man skriver på gratulationskort, för HUR TRÅKIGT är det inte med födelsedagskort skrivna med blå kulspetspenna? :/ Jag själv är usel att skriva med annat än blyerts, så där vanligtvis, och då hade vi ändå textning på schemat när jag gick till florist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Fast på födelsedagskort använder jag ännu hellre tuscher i olika färger. Det blir så glatt då!

   Radera
 4. Svarta pennor! Så viktigt! Jag importerar mina från Japan. True story. Fast nu börjar jag lite tröttna på dem för de har kanske ändå inte det optimala glidet. Letar egentligen fortfarande efter en som man kan skriva mycket text lätt med, som ser snygg ut och sitter bra i handen.
  Sen är det noga med anteckningsböckerna också. Men det är ett heelt annat kapitel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj jo du frågade efter märket: Jetstream skriver jag med.

   Radera
  2. Oh, du är en riktig connaisseuse, alltså. Antecknar märket.

   (Anteckningsböckerna binder man med fördel själv, det vet du väl ;)

   Radera
 5. Haha! Jag är också besatt av pennor och särskilt svarta! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade jag faktiskt på känn, Pia! Kram

   Radera
 6. Jag är helt med här! Kanske du minns ett inlägg på min gamla blogg om hur jag gjorde bort mig på Prisma genom att många gånger fråga efter en viss penna vars plats var tom dag efter dag och jag ville veta när de sku få nya. Fick höra att jag var sjuk i huvudet och att jag blivit ett diskussionsämne i kafferummet. Suck. Jag ville bara ha en penna. Pep att det är en sjukt bra penna och det är därför jag frågar... sedan gick jag hem och undrade vad som egentligen hade hänt nyss och avreagerade mig på bloggen. Så jo, jag förstår. Och det var också en svart penna. Den gled så fint på vilket papper som helst och lämnade ett vackert spår efter sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, den anekdoten skvallrar om att du är i gott sällskap här i kommentarsfältet! Minns du vilken penna det var?

   Radera
  2. Nä tyvärr, det var en kulspetspenna, helt obetydlig. Kostade ett par euro.

   Radera
 7. Haha! Känner såå igen mig, aah bra pennor är ljuvliga. Nu just är det svarta pennor med tunna tuschstift som är favoroterna favoroterna: artline 200 fine 0.4.

  SvaraRadera
 8. Absolut viktig grej ju!
  Artline 220 med stift 0.2 för t.ex. Moleskine med ränder. Annars Edding 1880 Drawliner 0.3 eller prettopennan (pga permanent arkivvänligt bläck) Pigma Micron 0.3.

  Basic Akademen-stuff alltså, men kan aldrig låta bli att testa nya, vill gärna ha några granna också för att skriva i kalendern med etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Edding drawliner har jag börjat tycka att är för torra i förhållande till stiftets tjocklek... De andra måste jag ju prova. Och jag älskar den här typen av tipskavalkad! Haha!

   Radera
 9. minn pennkommentar, som jag skrev tidigare idag verkar ha försvunnit...
  svarta, tunna tuschpennor är det som gäller för mig också, muji 0,38 är en favorit (som du vet!). MEN, vita tuschpennor är också nåt jag försöker hålla mig med, för att teckna och skriva på färgat papper!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekonstigt, för jag läste den då! Hoppas att inte jag har tagit bort den i misstag (men det tror jag inte)

   Ja, vi gillar ju Muji du och jag. Men jag är också mycket öppen för alternativ. Att skriva mer på färgat papper borde jag också göra, det blir antagligen fint!

   Radera