31 maj 2013

Nyheter från hönsgården

Pox kycklingar har kläckts! Ur fem av nio ägg har det kommit ungar, de är så små och söta och mjuka att man blir helt svag. Prippi och Ärtan ruvar också, få se vem som får sina ungar först. De eller jag. (Idag dammsög jag hela huset för första gången på över ett halvår i hopp om att hjälpa förlossningen på traven).

6 kommentarer:

 1. När jag bar på A menade alla att jag skulle föda tidigt, vid undersökningen i v 36 tyckte läkaren att det var dags när som helst. Hur det gick? Igångsatt i v 41+4, tackar som frågar ;) Jag kommer ihåg de evighetslånga sista veckorna... Hoppas du inte behöver ruva så länge till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vilken frustration du måste ha känt! Är livrädd att samma sak ska hända här. På måndagens ultra tänker jag inte tro på läkaren vad han än säger :) Orkar inte vänta förgäves (å andra sidan tänker jag varje dag att det ALDRIG tidigare har varit så här nära.)

   Radera
 2. Oj så många små hos er. Alla får ungar. Det blir ju ett helt lass. En kacklande backe och babygurglande stuga och skuttande dunge och flaxande himmel.
  Och mitt i allt detta svajande rabarber och lysande jordgubbar. Himmelskt, säger jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen himmelskt, sen när alla är födda och kläckta. Tänker jag mig.

   Radera
 3. Lycka till Malin! Hoppas du inte behöver vänta länge till. Kommer så bra ihåg de lååååååånga veckorna i slutet på graviditeterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag minns hur långtråkigt det där väntandet var speciellt med Lovis då jag gick över tiden 6 dagar. Med Idun minns jag inte, jag tror jag inte hann gå omkring och vara så jätteberedd, hon kom i v 38+2, som jag är i IDAG. Men nu börjar den här dagen vara förbi, så dit for den!

   Radera