3 april 2013

Malin informerar

Jag har gjort det förr och jag gör det igen. Informerar. Idag har jag tänkt informera om saker som händer på internet, mest på olika bloggar.

 1. Idag skall vi äta kikärtsbiffar med morotstsatsiki och klyftpotatis. Receptet kommer från Pias trevliga blogg. Biffarna är inte stekta än, men om någon är nyfiken på hur det blev kan jag avlägga rapport senare. Smeten ser i alla fall väldigt bra ut.
 2. En annan Pia, nämligen Pia på kontoret bjöd på ett fint klipp på en norsk sångerska med ukulele idag. Nu lyssnar jag på Siri Nilsens musik på Spotify och gillar den riktigt mycket.
 3. Jag vann ett pris på Maijas blogg! Maija har illustrerat boken Under täcket som hennes man Anssi Hurme har skrivit. Det fina rosa trädet uppe till vänster skall bli mitt, jag vet redan var det skall hänga. Jag älskar att vinna bloggtävlingar där bloggare lottar ut något de själva har gjort. Eller vilken tävling som helst, förstås, men det är extra roligt när det handlar om trevliga, personliga konstverk. Det händer tyvärr väldigt sällan att jag vinner. Och nu får jag lust att ordna en bloggtävling själv.
 4. I övermorgon går ansökningstiden till Litterärt skapande ut. Det lär vara en mycket bra kurs, jag känner många som har gått den. Sök, sök.
 5. Inspirerad av min bror försöker jag mig på att baka surdegsbröd idag. Jag har redan improviserat så mycket att jag inte har en aning om hur det kommer att sluta. Det kan bli succé, det kan bli fiasko. Mitt intryck hittills är att surdegsbakandet tar länge och innehåller en massa väntande. Ett recept (som jag då alltså har modifierat) hittade jag här.
 6. Den 12.4 kommer Mia Franck att gästblogga här. Mia utkommer med boken Martrådar ungefär samtidigt som Irene och Sedelsugen kommer ut, och vi skall blogga om skrivande på varandras bloggar. Roligt!
 7. Min BB-kompis Henni (Vi födde barn på samma dag en gång) hade länkat på Facebook till ett tänkvärt inlägg för några veckor sedan. Läs här om du är intresserad av att veta varför belöningssystem för barn inte alltid är den bästa idén.
Det var allt från Malins notisbyrå idag. Tack och på återseende.


7 kommentarer:

 1. Vilket roligt upplägg för ett inlägg, gillar! Och Siri Nilsen ska jag också kvällsmysa till. Irene åkte iväg till trycket idag, spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra och tryggt med återkommande rutiner :) Tack för tipset om Siri N. Och JA så spännande, jättespännande att Irene har åkt till tryck. Både jag och Joanna är supernöjda med att ha fått samarbeta med ett sånt proffs som du. TACK!

   Radera
 2. Tack, tack, det blev en aldrig förr skådad peak på min lilla blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt! Jag visade min vinst åt Caj igår, han tyckte också den var synnerligen tjusig!

   Radera
  2. Bra, då behöver du inte gömma den i ett skåp då! I dag for den iväg!

   Radera
 3. låter goda de där biffarna! avlägg gärna rapport! och skoj Irene på tryckeriet! krya på er! (oj! så många utporstecken (!) det blev i den här kommentaren!)

  !

  SvaraRadera
  Svar
  1. !!!
   De blev goda! Jag skall minnas att blogga om dem snart!!!

   Radera