25 mars 2013

Vad man hittar hos oss just nu

Tuschpennor i drivor på golvet.
Snorpapper.
Halväten ugnspannkaka på matbordet.
En tallrik matrester på diskbänken som hönorna skall få bara nån orkade gå ut.
Teckningar.
Böcker.
Tidningar.
Kuddar.
Smulor.
Filtar.
Disk.
Dammsugare som stått framme sen i torsdags.
Strumpor med hål i.
Tråkiga brev.
Koftor (ja, de är mina).

Hur ser det ut hos er?
Lika?
Eller tipptopp?

20 kommentarer:

 1. Ärligt talat, jag vägarar se mig omkring. Jag blundar när jag rör mig. Det gör lite ont i fötterna men det är sånt man får ta när man inte städar.

  SvaraRadera
 2. Malin. Hos oss är det tiptop.  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sett bilder, faktiskt. Renare hem får man leta efter.

   (åh, nu får jag lust att göra en bloggutmaning där alla skall skicka in en vardagsbild så man på riktigt får SE hur det ser ut i folks hem så där ostajlat. Skulle vara sjukt intressant)

   Radera
  2. Nej, det är inte rent. Bilderna är kraftigt retusherade. Det är inte upprett heller, eller ens i närheten av nåt som skulle kunna stavas tiptop. Snarare soptipp.

   Radera
  3. Soptipp är det nya tipptopp!
   Bra slogan.

   Radera
 3. I min närmsta närhet, vardagsrumssoffan: tidningar, böcker, syskrin, påse med garn, ett påbörjat virkprojekt, näsdukar, telefon, en glasslåda, räkningar och en kalender. Så nej, välstädat är det inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ändå som ett ganska trevligt rådd.

   Radera
 4. Kvällsmålet står framme än så som också disken efter det, otvättade tuttflaskor, ett tomt kexpaket på golvet, toma tripburkar på bordet, tösens grejor över hela vardagsrumsbordet, klädhögar lite här och där, osv, osv...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där disken, ja. Den står ju nästan alltid framme. Eller här i alla fall. När man har lagat mat och ätit är det så JOBBIGT att fortsätta göra saker, som att plocka undan, t.ex.

   Radera
 5. Allt vi äger är nerpackat i lådor (som nån i en desperat stund vispat runt i, tänk cementblandare) och dammsugaren glömde jag i förra hemmet. Men kidsen ääääälskar sina luftmadrasser (vi bor tillfälligt) och verkar mycket lyckliga, så då är jag det också. Strunt i detaljerna liksom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag avundas er! Jag vill också ha lite saker. Det är så vilsamt och man behöver verkligen inte mycket för att ha roligt.

   Radera
 6. förfallen lägenhet! med många glas på vardagsrumsbordet, fullt med kläder på tvättställningen (som säkert hängt där 1 vecka) och en madrass som står ihoprullad mitt på vardagsrumgolvet som skulle behöva föras ner till förrådet i källaren. så går det då man bygger hus och man bara är hemma och sover.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det gå också när man inte bygger hus, kan jag avslöja :)

   Radera
 7. Hos oss för tillfället: vardagsrumsgolvet belamrat med olika sorters fordon i en stoooor hög, kläder i varje hörn i varje rum, obäddade sängar, smulor överallt, disk på diskbänken, damm lite här och där, väldigt smutsiga fönster, torktumlaren full med torr tvätt från igår och tösens rum ska vi inte ens nämna... Städat och tiptop, vad är det? Helt obekant begrepp i min värld :). Åtminstone så länge jag jobbar heltid...

  SvaraRadera
 8. En hög med kanske 50 par stickade sockor på golvet i hallen. I köket finns en massa tomma tetraförpackningar från mjölkersättning och en plåt dränkt i fett från kebaben vi lagade i söndags. Ja så hänger det en skjorta på tork i taket i vardagsrummet... Vad ska man säga? "Städat" är ett ganska avlägset ord just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad många par sockor! Det är jag mest impad av :)

   Radera
 9. Bra idé med att beskriva röran hemma med ord. Det är en lite mildare variant än foto. Hos oss är det totalkatastrof just nu. Hinner inte, orkar inte, vill inte städa. Blir mycket gladare av att skida eller virka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det skulle vara behövligt med foton bara för att andra skulle få nicka igenkännande. Skida och virka du, det är sundare än att plocka i oändlighet. För plockandet tar ALDRIG slut ändå...

   Radera