20 juni 2012

Sådana världar

Jag hänförs av författare som kan bygga sådana världar. Så trovärdiga och så vackra, så vemodiga och så grymma. Jag imponeras av berättelser som flyter, sagor där de överjordiska detaljerna smyger sig in obemärkta och övertygande. Trots att jag aldrig känt till namn, fenomen, förmågor och samband nickar jag i medhåll inombords när jag läser: just det ja, naturligtvis används scuppies för att önska småsaker. Brimstone heter han som köper tänder och har hemligheter. Och att Karou har blått hår, tja, varför inte. Kanske skulle jag själv?

För att inte bli avskräckt av andras talang påminner jag mig om att fantasin är oändlig, att någon annans fantasi aldrig tar något från min egen. Jag måste bara öva, öva och skriva, skriva så kanske jag någon dag också kan skriva något som berör någon annan på samma sätt. Ens lite grann. Please.

Daughter of Smoke and Bone av Laini Taylor. Läs den. (Fast spara den gärna så du inte behöver vänta lika länge på uppföljaren som jag måste göra)

4 kommentarer:

 1. Jag tog med Hungerspelen till Mallis samt det jag trodde var uppföljaren. Det visade sig dock vara fel bok, förstås, så jag fick snällt vänta på tvåan tills vi kom hem. Nu hittar jag den inte och håller på bli galen. Såna läsäventyr håller jag på med. Sign. "Desperat på Siktargatan-77"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gah, vad frustrerande det måste vara! Hoppas du hittar den snart. Men att du är desperat tyder ju på att du gillade den, vad bra!

   Nu när jag har sovit en natt på Daughter of Smoke and Bone måste jag tillägga att det trots allt var något i dramaturgin som inte fungerade. Läs den så kan vi diskutera, den finns säkert på nån bibba där i Uppsala, om inte annat så på svenska. Eller så beställer du den på adLibris.

   hälsningar: kissnödig på gammelklockarsvägen (det låg närmast till hands)

   Radera
 2. Det är alltid så roligt med boktips, tack! Jag läser just nu Just kids av Patti Smith. I love it :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du hittar boken! Skriv om vad du tyckte sen :) (och tack för tipset om Patti Smith, jag tror att min kusin läser den just nu också, så jag kan kanske låna den av henne)

   Radera