31 maj 2012

Sommarlov

Nu har barnen sommarlov. Från och med första juni, precis så där som det var när jag var liten. För idag var sista dagisdagen. Och vi har just varit på vårfest.

Vilken fin fest det blev! Temat på dagis under hela året har varit medeltiden. Barnen har målat sköldar, hört spännande berättelser och lärt sig sånger om drakar och prinsar och prinsessor.

Jonina som är föreståndare hade sytt upp 28 dräkter, en till varje barn, och så spelade de upp en fin pjäs för oss föräldrar och syskon med riddare, kungar, drottningar, hovdamer, narrar och drakar. Tobias som jobbar på köket var utklädd till drake och blev tacklad av en riddare och Magdalena som är barnträdgårdslärare blev räddad från att gifta sig med en gammal gubbe av säckväv, av en liten, liten riddare. Som hon bar iväg på när han hade räddat henne klart. Haha. (förstod någon den där harangen?)

Idun vad utklädd till narr och berättade, med hör och klar röst en vits för alla samlade (säkert runt 60 pers, minst).
"Why is 6 afraid of 7? Because 7 8 9!" Och alla skrattade. Och sedan jonglerade hon på låtsas med tre ägg som satt fast i ett metspö som en av dagistanterna höll i en bit bort och skakade på, så att det såg ut att vara på riktigt.

Lovis var utklädd till hovdam och stod bredvid några av sina kompisar och sjöng högt och fint tillsammans med alla andra barn. Och sedan fick hon diplom och ros och kramar tillsammans med de andra barnen som gick ut dagis.

Vi åt ris, rökt lax, kål, brytbröd, äppelpaj med vispgrädde, kanderade mandlar och knäck. Det blev pinata (hittar inte den där lilla vågen som skall sitta ovanpå n:et, sorry) och mingel.

Det är ett bra dagis de går på, barnen. Eller gick, för Lovis del. För nu är det ju slut. Men Idun får fortsätta till hösten.

Nu måste vi bara se till att Lovis inte glömmer bort all engelska hon har lärt sig.

6 kommentarer:

 1. Oh my, vilket dagis! oj vad de satsar!! härligt värre!!!
  Heidi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de satsar mycket. Det krävs en del engagemang av oss föräldrar också, men det absolut tyngsta lasset drar nog dagispersonalen och styrelsen. Både imponerande och inspirerande.

   Radera
  2. Det är solklart världens bästa ställe! :)

   Radera
 2. Låter ju helt ljuvligt! Hoppas de får ett härligt sommarlov! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag med. Men jag har inga tvivel, det kommer att bli en härlig sommar, det blir det alltid.

   Radera
 3. Vad härligt. :) Det är säkert min f.d. klasskompis då som blev räddad från att bli gift med en gammal gubbe.. ;)

  SvaraRadera