6 maj 2012

Rör mig inte!

Det blir många bokinlägg nu. Men nu har jag igen läst en bok som var jättebra. Och den här gången upptäckte jag den lite för tidigt, för nu är det nästan ett ÅR tills uppföljaren släpps.
f r u s t r a t i o n e n.
(Den slapp jag helt med Hunger Games eftersom alla tre hade kommit ut när jag började läsa)

Boken heter Rör mig inte och var, i likhet med Hungerspelen en postapokalyptisk dystopi. (Hahaha, förlåt, men definitionen låter så osannolikt pompöst. Det var alltså en dyster framtidsskildring efter att världen as we know it har kollapsat.)

Jag trodde att den var svensk, men när jag hade läst ett par sidor blev jag ändå tvungen att kolla, och det visade sig att originalet är från Amirika. Det var synd, jag hade gärna läst den på originalspråket, för bara för att jag vet att den är skriven på engelska läser jag och gör (förmodligen urdåliga) simultantolkningar av dialogen längs med vägen. Bara för att höra i mitt huvud hur det låter på riktigt. (jo, jag vet att berättelsen inte är på riktigt-på riktigt).

Men läs den. Den är bra.

(Och boken var nummer sextiofyra i ordningen för i år. Jag har verkligen läst sanslöst mycket på sista tiden. Farten är hisnande och jag hinner nästan inte smälta allt jag läser. Jag älskar att läsa. Jag älskar verkligen att läsa.)

Här, en beskrivning av boken från Wahlströms hemsida:
Ingen vet varför Juliettes beröring är dödlig. Och så länge hon sitter inlåst och inte kan skada någon är det ingen som bryr sig om det heller. Världen har för fullt upp med att falla sönder för att ha tid med en 17-årig, trasig och inbunden tjej. Svält och sjukdomar decimerar befolkningen, fåglarna flyger inte längre och molnen har fel färg.
Återetablissemanget sa att bara de kunde ställa saker till rätta igen, och de låste in Juliette i en cell. Nu har så många människor dött att de överlevande viskar om krig. Och Återetablissemanget ändrar sig. Kanske är Juliette mer än en pinad själ i en giftig kropp. Kanske är hon precis vad de behöver just nu.
Juliette tvingas välja: bli ett vapen i Återetablissemangets tjänst. Eller slåss mot dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar