15 april 2012

Stalkern

Igår var jag på öppningen av After Eights Fashion Week med tre goda vänner. Efteråt gick vi ut för att äta och prata.

Ett återkommande samtalsämne var vårt inträde till medelåldern, våra alltmer påtagliga krämpor och hur oåterkalleligt det är att bli äldre. Modellerna på catwalken kände vi till för att vi visste vem deras föräldrar var eller för att vi hade skött dem när de var små. Vi diskuterade också hur oattraktiva och gamla vi känner oss ibland, och konstaterade att tiden när vi var unga, fräscha och snygga är över för gott.

När vi satt och åt tyckte jag dock att en ung man tittade väldigt intensivt på mig. Först blev jag lätt smickrad, men ganska snart blev det snudd på olustigt. Han glodde verkligen. Ännu mera obehagligt blev det när jag insåg att han hade sin flickvän med sig, han pussade henne ibland men fortsatte att stirra på mig på ett väldigt märkligt sätt. Största delen av mig var illa berörd, men någonstans där inne tänkte jag att jag tydligen inte har förlorat all min dragningskraft ändå.

Joanna märkte också hans intensiva stirrande och delade min bestörtning ända tills hon plötsligt frustade till. ”Malin, du sitter under en teve, det är den han tittar på”. Fotboll alltså. Fy vad vi skrattade. Vi skrattade tills vi både hade ont i magen och i nacken (!). (Det är säkert ännu ett ålderstecken. Jag menar vem får ont i nacken av att gapskratta?)

18 kommentarer:

 1. Ha ha Malin, dagens bästa. Ja usch åldertecken börjar det bli gott om. Idag när jag och min man skulle hänga upp en lampa på låg höjd var min man tvungen att sätta sig på en stol för det var så tungt att böja knäna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det var exakt den typen av berättelser vi delade med oss av. Höfter som knakar, hår som grånar och krämpor man inte räknar med att kommer att gå om. Tur att man (fortfarande) kan skratta åt det.

   Radera
 2. Tsss.
  Du är jättesnygg så det så. Att han var en sportfanatiker kan man ju inte göra något åt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får väl skylla sig själv om man sätter sig under en påslagen teve i en sportbar...

   Radera
 3. Hups. Jag läser för snabbt ibland. Stackars flickvän. Att han föredrog fotbollen framför henne alltså..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nå, han gav nog henne uppmärksamhet också. Och som sagt, man får väl skylla sig själv om man går till en sportbar :)

   Radera
 4. Haha, men du är ju snygg. Så kanske han sneglade lite på dej ibland. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack, men jag hoppas (och tror verkligen) inte det med tanke på flickvännen.

   Radera
 5. Hahhaha, ojnej. :D

  Själv blev jag smått shockad när jag gick hemåt från palstan häromkvällen. Svullet öga, blåmärke på kinden,omejkad med smutsigt hår, stövlar på fötterna och trötta steg. Så plötsligt på bron efter åkrarna så kommer två unga män och den ena börjar stöta på mig. :D Fick tyvärr dra kortet att jag var på väg hem och natta barn, vilket han tog med ro och sa att vi talar då mer nästa gång. Hih. Uppiggande. Fast konstigt och ovant.

  Du är ju hur vacker som hellst, tror nog han kanske sneglade lite på dig också mellan målen. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppiggande minsann! Men inte alls överraskande.

   Jag och min svägerska var ute och promenerade förra året vid den här tiden när några glada män försökte få oss att komma med dem på någon fest. Vi var smickrade ända tills vi pratade med min svägerskas bror, som också träffat på samma typer, och han konstaterade att de var väldigt berusade, ett faktum vi tydligen valde att bortse från när vi kände oss unga och eftertraktade. Haha.

   Radera
 6. Hahaha!

  Nåjo, tiden som ung, fräsch och snygg kanske börjar glida ur händerna men tiden som mogen, fräsch och ännu snyggare är istället aktuell ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du rätt i. Och det är med allt möjligt annat än sorg i hjärtat jag blir äldre. Det finns så mycket spännande att uppleva än i livet.

   Hoppas vi ses idag, förresten!

   Radera
 7. men lyssna på detta: hade en högstadieelev (med ett yttre som garanterar honom insläpp på barerna i centrum) i mitt arbetsrum och när vi som hastigast kollade våra facebook-updates (ja ja, man får göra sånt på lektionstid ibland) var han helt "heej, vem är det där" när han såg ditt ansikte skymta förbi:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. åh, det här kommer jag att leva på lääänge :) haha!

   Radera
 8. Hahaha, den var kul! Du förlängde mitt liv med dagens största skatt :D tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fniss :) Kul att du också blev glad!

   Radera
 9. Hahahahahahhaahahhaaaaa!

  När jag var på krogen för första gången på fem år i Mariehamn för nån vecka sen upptäckte jag att jag endast kände modersaktiga känslor när jag såg mej omkring. Vilka unga pojkar! Och flickor! Hoppas att de hade tillräckligt tjocka kläder på sej så att de inte frös när de gick hem sen. Och att de inte drack för mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Vad ömsint på något sätt att bekymra sig för ungdomens värme.

   Och jo det är SÅ konstigt att plötsligt vara en generation äldre.

   Radera