25 mars 2012

I alla tider

Caj skulle bara spela lite volleyboll igår (eller lite och lite, fem matcher på raken var inplanerade). Men redan under den första hände något konstigt med hans rygg och han fick krypa ut från plan. Lyckligtvis var mina föräldrar där och kunde köra hem honom.

Sedan dess har han legat i sängen eller i soffan och försökt bli bättre, fast ibland har han stigit upp för att äta något.

I morse när vi precis satt oss vid matbordet för att äta frukost blev han plötsligt likblek och sade att han mår väldigt illa. Man riktigt såg hur snurrig han var, fast han satt ner. När jag försökte hjälpa honom  från bordet var han både vinglig och förvirrad och kollapsade på golvet efter några steg. Han kvicknade till rätt snabbt, Idun sprang efter en kudde och jag ringde akuten, men damen jag pratade med sa bara att man har svimmat i alla tider och att man skall sätta fötterna högt så det går om. För det har man gjort i alla tider. Hon upplyste mig om att svimning kan bero på smärta, på blodtrycksfall, på att man håller på att få maginfluensa eller på att man har sett något obehagligt (där försökte jag vara lite lustig genom att påpeka att Caj tittat på mig just innan han började känna sig dålig men jag tror inte hon uppfattade hur rolig jag var).

Hela upplevelsen var otäck, men Lovis tog det lugnt.
"Dog han?" frågade hon oberört.
Och när jag svarade att han överlevt fortsatte hon bara att leka.

10 kommentarer:

 1. Men gud, mår han bra nu?

  Och så skrattar jag jättejättemycket åt "dog han?" och den fortsatta leken. Förlåt.

  SvaraRadera
 2. Nä han ligger nog till sängs fortfarande, svimmade nästan en gång till idag. Men det blir nog bra.

  Och man får, nästan bör, skratta åt Lovis kommentar. Min mamma vek sig dubbel och kunde inte andas på flera minuter av skratt när jag berättade om händelsen.

  SvaraRadera
 3. Dog han? Jo, men oroa er inte, det har man gjort i alla tider.

  SvaraRadera
 4. Hoppas han börjar må bättre snart!

  SvaraRadera
 5. haha, jag får tårar i ögonen av skratt till kommentaren dog han? Men trist med ont i ryggen, hoppas det blir bättre snart.

  SvaraRadera
 6. Hemskt! Hoppas att ryggen blir bättre snart!

  SvaraRadera
 7. Mycket konstigt bemötande vid akuten tycker jag. Jag skulle inte tveka att åka dit. Åk dit utan att kontakta vidare. Min man hade svåra smärtor i magen för några år sedan, och när jag ringde akuten sa de bara att jag skall ge smärtstillande. Jag vägrade och åkte dit. Han hade en tjocktarmsinflammation och medicinerades med två starka antiobiotika en längre tid. Bättre att handla än att inte handla.

  SvaraRadera
 8. Haha, ja man kan ju inte annat än skratta högt åt både Lovis och Cajs kommentarer! :D
  Hoppas det är något snabbt övergående och redan bättre och om inte så besök sjukhuset, det har man gjort i alla tider. :-)

  SvaraRadera
 9. Uj, vet hur ryggen kan krångla,hoppas det är nåt som fort går över!
  Men ja som alla andra ville jag mest säga att jag skrattade riktigt högt åt den lilla pausen i leken. :D

  SvaraRadera
 10. Kanske det låg något i kosmos? Vigor Bovolenta dog ju faktiskt på volleybollplanen samma dag.

  Hoppas Caj redan börjat bli bättre.

  Hanna K.

  SvaraRadera