19 september 2013

Långsiktiga löften

På nyårsafton 2011 avlade jag ett löfte om att bara börja köpa kött som haft ett värdigt liv innan döden. Det höll inte alls, vi åkte till Martinique strax efteråt och där hade vi varken råd eller möjlighet att vara nogräknade. Jag kände mig lite misslyckad.

Men häromdagen insåg jag att jag, ett och ett halvt år efter löftet, faktiskt ganska långt lever upp till det jag bestämde mig för. Vi har helt slutat köpa mat-kött i butiken (alltså kött i större mängder som ska användas till maträtter). Någon enstaka gång kan vi köpa lite skinka eller något annat pålägg, men också det händer alltmer sällan. Vi äter en höna nu som då (sammanlagt har vi väl slaktat sex stycken sen vi började med höns för två år sedan, så vi äter inte heller kyckling särskilt ofta) och resten av köttet köper vi av en bekant med ekojordbruk. Vi äter kött ungefär en gång i veckan (ibland två gånger, ibland inte alls). Och det går väldigt mycket av sig själv på något sätt. Vi anstränger oss inte för att komma på rätter som inte innehåller kött utan de flesta rätterna i vår repertoar är vegetariska.

Slutsats: man ska inte låta sig nedslås av att inte nå stora mål med en gång. Ibland händer det av sig själv, bara man ger det lite tid.

6 kommentarer:

 1. Åh, kan du inte ge din fem-i-topp-lista på vegetarisk vardagsmat? Gärna sånt som även barn som vägrar bönor gillar... Vi skulle behöva puffas lite här!

  (Ehum, as I write så kommer jag på att du kanske tipsat förr, men... tja. Hittade inte.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan jag säkert. Jag ska försöka samla ihop lite länkar till tidigare maträtter.

   ps. Vi äter nästan ALDRIG bönor.

   Radera
 2. låter lite the secret det där nu igen ;D

  ordet blev kött.

  hanna k

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är för att vi äter så lite kött som jag fick så sjukt höga poäng i den senaste WF-matchen. Tror jag. Jag VISUALISERAR bara.

   Radera
 3. Instämmer med Mia, kunde också ta emot tips

  SvaraRadera