3 maj 2015

Tjuvlistan

I likhet med Linn lider jag av bloggtorka. I likhet med Linn skrev jag en lista.

1. Vilka är de 5 senaste sakerna du köpt?
1,5 liter hallonsaft, två rosor, kokosflingor och mjölk

2. Låt någon annan skriva ett inlägg.
Känns som en konstig punkt på en lista. En gästbloggare här, mitt i listan? Njä.

3. Vilka är ditt favoritcitat?
Jag gillar inte citat så mycket, de blir fort så betydelselösa. Det skulle nog vara mina bröders ”förstör aldrig en bra historia genom att börja ifrågasätta om den är sann eller inte”, i så fall.

4. Tipsa om något bra som du vet som kan vara av intresse för dina läsare.
Det här har jag inte testat själv ännu, men man lär kunna vispa vattnet från kikärtsburken (om man använder konserverade) för att få en fluffig, marshmallowaktig massa. Man kan söta och smaksätta den också. Tyckte det var intressant, jag ska prova nån gång (man måste vispa länge, minst 10 minuter, tror jag, och det lär vara vattnigt i en evighet innan något händer.)

5. Vilket är det bästa rådet du fått?
Ett riktigt grundläggande tips när det gäller all kreativitet: jobba inte bara när du känner för det, för då får du aldrig något gjort. Det är visserligen något jag har känt till i många, många år redan, men att omsätta den tanken i praktiken gör ju hela skillnaden mellan en hobbykreatör och nån som gör saker seriöst. Och när jag väl fattade det kunde jag bli... ja, läs svaret på följande fråga så får ni veta vad jag pratar om. (Klassisk cliffhanger.)

6. Vilket är ditt drömjobb?
Att vara författare. Tur att jag jobbar med just det!

7. Din bucketlist – Vad finns på den?
Jag tror jag har gjort det mesta jag längtade efter som barn, faktiskt. (Resa mycket, lära mig andra språk, få en fin man och härliga barn, ha eget hus, skriva böcker...) Just nu längtar jag väl mest efter ett eget hem (fast det har jag ju egentligen i Jakobstad ifall vi väljer att flytta tillbaka nån gång.) Jag är inte så mycket för att ha en lång livsönskelista numera, de mest överraskande saker kan vara hur roliga som helst och de grejer man längtar efter kanske inte visar sig vara det man trodde. Go with the flow, tänker jag. Och, som vanligt: var förnöjsam och ha tillit.

8. Vilka personer inspirerar dig?
Min kusin Hanna som är klok och resonerar på ett sätt som de allra flesta missar att ens går (och kommer fram till mycket större och häftigare tankar på det sättet). Aja, som har en av de kreativaste hjärnorna jag vet. Hon kan kombinera precis rätt grejer för att få ens ögon att jubla. Pia och Dennis som har gjort sitt liv till en saga, på riktigt. Min vän Claire som aldrig talar illa om andra. Amanda som är så vis och varm. Och många, många fler, så klart, nu är det säkert nån riktigt uppenbar som jag har glömt bort. (Ja, och Elon Musk, förstås, men det är så självklart att det nästan känns överflödigt att nämna.)

9. Om du fick välja en superkraft – vad skulle det vara?
Att rädda världen. Jag skulle vara oändligt god och dessutom ha inflytande och pengar för att kunna omsätta denna godhet till något fantastiskt. Mina vattentäta, revolutionerande idéer skulle användas för att skipa rättvisa i världen, rädda naturen och miljön och göra mänskligheten glad och lycklig och förmögen att leva i harmoni med varandra och allt annat på jorden.

10. Nämn 5 saker du inte skulle klara dig utan.
Om vi bortser från de uppenbara, livsupprätthållande funktionerna skulle min lista se ut så här:

Människorna jag älskar.
Att få skratta.
Något att läsa. 
Något att skriva på. 
Tid att göra egna saker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar