16 februari 2014

Orsakerna

Jag är lite deppig, trött och sur. Det är inget särskilt dramatiskt som hänt, mera summan av tömda energireserver, sömnbrist, sockeröverskott, längtan efter egen tid, besvikelse över att sädesbodsaffären inte gick som tänkt (säljaren drog sig plötsligt ur) och tanken på alla skåp fulla av kläder och grejer jag bara vill slippa äga som jag ändå inte ens orkar börja gå igenom. Dessutom lider jag säkert brist på frisk luft. Jag orkar inte gå ut i det vita, grå, kalla, våta. (Fast idag var jag faktiskt ute en stund med barnen och Caj på gården. Vi byggde en snöhäst/ett snötroll som Idun döpte till Herr Gård (jättebra namn!) (Sedan gick jag in och gjorde KROPPKAKOR för första och antagligen sista gången i mitt liv. Jag borde kanske ha anat på namnet att de inte skulle falla en del av familjemedlemmarna på läppen.)

Berätta gärna något roligt! (Vänligen notera att det mesta är roligt i jämförelse med min sinnesstämning just nu)

31 kommentarer:

 1. Vår katt löper. Hon beter sej synnerligen pinsamt och opassande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet precis vad Lisa går igenom just nu. Vi är helt i synk. Jag undrar om jag också beter mig synnerligen pinsamt och opassande. Kanske bäst att fortsätta hållas hemma...

   Radera
  2. Förresten tänkte jag nästan varna dig för att läsa det där om kroppkakorna. Det låter ju så himla äckligt, faktiskt.

   Radera
 2. Igår fick jag en liten rundtur "backstage" i campuset, i de olika områdena. I ett rum fanns en lapp på dörren ett barn balatako-skolan hade gjort som löd; "Varning! Kom inte inn! Dett fins djur som kan bitas!". Den lappen gjorde i alla fall min dag, den var så gullig!

  PS Herr Gård, vilket fantastiskt namn, tycker du ska låna det till nästa bok!

  PS2 Hörde dig på radion idag! Bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, bra lapp! Har jag varit på radion idag? Det visste jag inte. Det är kanske därför jag är så orkeslös (hö hö hö)

   Radera
 3. Jag kommer med en fråga: På vår gata står en jättefin omkullfälld pinnstol. Den har hamnat där, på utsidan av vårt staket tillsammans med en söndrig lampa nån gång under natten. Ser lite suspekt ut. Hur länge ska den få stå där innan jag kan anse den som min?

  SvaraRadera
  Svar
  1. .... NU, nu är den din. Jag är rätt säker på att man inte placerar en stol på utsidan av ett staket om man tycker jättemycket om den och vill behålla den, så jag tror du kan ta över. Hämta den genast innan nån grafittikonstnär är framme och målar på den. Om nån frågar efter den är det ju bara att ge den tillbaka!

   Radera
 4. Jag blev jätteglad då jag nyss fick veta att det finns en närmatsring i Jakobstad. Vi har precis beställt ekologiskt producerat kött, bröd och ägg! Hur bra grej som helst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Tänker du på Reko, eller finns det nåt annat också som jag inte känner till? Det är jättebra ordnat tycker jag. Potatis, morötter och kött är sånt som vi har köpt därifrån på sista tiden. Bra att du upptäckte det!

   Radera
  2. Jo, syftar på Reko. Förstår inte hur vi har kunnat missa att det! Nå, bättre sent än aldrig (å andra sidan har vi ju bara bott här i ett drygt halvår så kanske det inte var så sent trots allt).

   En annan rolig sak var att vår tvååring låg och sjöng moskau, moskau av Dschinghis Kahn (http://m.youtube.com/watch?v=jlBxRr4-Gu4&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DjlBxRr4-Gu4) dag då hon egentligen borde ha sovit dagssömn. Låter inte så roligt så här då jag skriver ner det men jag lovar att det orsakade många skratt hos oss.

   Radera
  3. Hahaha, vilket oerhört överraskande låtval. Det är jättekul, tycker jag! Tack för det skrattet!

   Radera
 5. Jag gjorde igår 23 liter världens godaste puresoppa som idag såldes på restaurangdagen, super nöjd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra! Jag kom på att det var restaurangdagen igår, sent, jag vet inte hur månte gången det är vi missar det (vi har tänkt vara med ett bra tag). Kom det mycket folk? Det är ju smart att göra soppa, blir det över kan man bara frysa ner den. Kanske vi är med i sommar sen...

   Radera
 6. I dag då vi låg på soffan och kramades med min femåring utbrast han: mamma, du är så skön, man skulle nästan kunna bli kär i dig. Det gjorde mig ganska fnissig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det var inte illa! Vilken fin komplimang!

   Radera
 7. Tänk på hur vår 6-åring sjunger Edith Piaf medan hon skidar slalom i sina djuröron. Bra kombo och urgullig franska!

  SvaraRadera
 8. Jag fick ett meddelande av Freddan igår på eftermiddagen när han var på väg till Oravais. Det stod "Malin klingen. I x3m". Då jag läste genom dina kommentarer förstod jag just vad han menade men igår fatta jag inget alls. Han var och sökte geocach-gömmor tidigare så jag trodde han hittat en nära er... Suck ibland är det svårt att ens förstå x3m :) Jag skulle ju så gärna ha lyssnat på dej! Ha en fin dag<3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen här också! Jag har helt missat att de sänt programmet igen, så trevligt! Jag tror du kan leta upp det på arenan om du är intresserad! Jag är hemskt smickrad över att min småkusin ville upplysa dig om saken! Ha en fin.. natt (dagen är ju slut) Sov gott!

   Radera
 9. På din systerdotters dörr finns en handskriven A4:a: "Kalla mej cefen".

  SvaraRadera
 10. Min mans CRP har sjunkit från 300 till 118 idag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jeeeeee! Det är fantastiska nyheter! Håller tummarna för att allt annat också blir bättre snabbt! Heja heja!

   Radera
 11. Hoppas att det känns redan bättre! Tänk det att du snart får njuta av mer egen tid då din mammaledighet tar slut! Allt gott och Guds välsignelse till dig! Kram♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Elina! Jag tänkte faktiskt idag att jag kanske borde ha en målbild, en grej jag skall göra sen när Edda klarar sig lite längre utan mig. Jag har inte kommit på vad det är, men något ska jag göra alldeles för mig själv om ca ett år eller så. Riktigt ensam. Åh.

   Radera
  2. Jag måste komma ihåg att tänka ut grejen, bara :) Kram!

   Radera
 12. Har haft en vattenkoppsprickig fyraåring som idag dansade en glädjedans över vetskapen om att få potatismos till lunch och senare en till när det fanns morotsstavar på tallriken. Önskar att man var lika bra på att ta vara på minsta lilla glädjeämne!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad UNDERBART att kunna vara så där glad i vattkoppstider. Den egenskapen kommer hen nog att ha nytta av hela livet!

   Radera
 13. Jag tycker din blogg är extremt mysig, rolig och allvarlig. Så tack för det. Som du redan vet så har jag en dotter som heter Idun som föddes tre dagar innan Edda (såg er anländ på BB). Det roliga jag tänkte berätta var att vår granntjej blev helt till sig när hon fick veta namnet på Ruriks lillasyster. Hon utbrast "MEN JAG KÄNNER JU REDAN EN IDUN...O HON HAR MASSA HÖNS" :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sabina, vad fint du säger! Jag gillar att hon är känd för att ha en massa höns, haha! Nu blev jag nyfiken på vem er granntjej är som känner Idun :)

   Radera