14 januari 2012

Österbotten i Karibien

Hamnen i Le Marin, samt den mörka himlen.

Igår fick vi vår lilla, vita Seat Ibiza som vi skall ha en vecka. Vi såg vår chans och åkte på en utflykt till sydöstra delarna av ön. Det regnade rätt mycket för ovanlighetens skull, Caj körde och jag satt bredvid och kastades mellan att lamslås av skräck för de krokiga vägarna och att känna vördnadsfull beundran för de otroligt vackra vyerna. Det är så grönt och frodigt här, bergen är höga och utsikten fantastisk, till och med fast det duggar. Eller regnar.

Vi såg en massa saker. Bland annat besökte vi hamnen i Le Marin, där Hetairos, a.k.a. Panamax som tillverkats i Larsmo låg inne för underhåll. På bryggan utanför satt sex Österbottningar som flugits in för att serva den. En ganska märklig upplevelse att hitta ett gäng Balic-anställda på en brygga i Martinique (tack för tipset Madeleine!).

Att bilderna inte innehåller ett enda motiv som får en att tappa andan beror delvis på regnet, men mest på att jag... tja, hade fullt upp med att titta och inte hann fotografera, antar jag.

När vi kom hem var klockan rätt mycket, barnen somnade först halv åtta och vi var vakna till elva, halv tolv, kanske. Stön. Precis som hemma. Ikväll skall jag gå och lägga mig nio, basta.

Glasspaus i St Anne
Kalla glassar kräver klänningsbarriärer

Après-simtur vid les Salines

6 kommentarer:

 1. Jag har nån gång försökt fota de där hissnande vyerna när man är ute och kör bil på sin semester. Men har konstaterat att det är långt i från samma sak som att se det live. :)

  SvaraRadera
 2. Christina: Exakt. Varken kameran, intresset eller talangen räcker till för att jag skall kunna förmedla det vi ser.
  Lotta: skoj att du läser! Jee!

  SvaraRadera
 3. varsågod :) tror att också de jobbande österbottningarna uppskattade träffen. roligt att se lite bilder från omgivningen där min man jobbar.

  SvaraRadera
 4. Aha, vilken av dem är du gift med?

  SvaraRadera
 5. den yngste av dem (skulle jag tro)

  SvaraRadera