18 januari 2017

Roliga saker från en nära dåtid och framtid


 1. När jag skulle åka till Vasa i måndags och bussen stannade i Nykarleby steg självaste Karin Lindroos ombord på bussen. Jag blev oerhört förvånad, men det visade sig att hennes mamma hade flyttat till Nykarleby, så det var inte alls konstigt. Hon (Karin alltså, inte modern) slog sig ner bredvid mig och sedan satt vi och pratade i ett, ända tills hon skulle av i Kvevlax. Synnerligen trevligt! Från och med nu förväntar jag mig att intressanta och inspirerande personer hoppar på Vasabussen i Nykarleby varje gång.
 2. Caj har köpt en akustisk bas, som levererades i dag. Det är jätteroligt att jamma med gitarr, bas, sång och olika saker som skramlar eller låter. Vi borde bara hitta en repertoar som alla är överens om. I dag spelade vi klassikern Kalle Teodor, en låt från Hunger Games och en låt ingen av oss kunde, det sista lät väldigt fult och trevande.
 3. Sedan for vi iväg på BY-utställningen som pågår ännu ett par veckor i Tobaksmagasinet i Jakobstad. Rekommenderas varmt! Den är fantastisk. Jag har sett den förr, men det hade inte barnen, och de älskade den. Och till vår stora förtjusning insåg vi att Marinas syster också hade gjort ett av husen. Se där! Den kopplingen skulle jag aldrig ha gjort om vi inte hade varit på Malta och träffat Marina och resten av familjen så ofta.
 4. Jag fick världens flow idag och skrev över 1600 ord trots att jag bara jobbade till halv två och satt och pratade jättemycket med Sofie hela tiden.
 5. Halv två gick jag till kulturkiosken och läste högt för ett gäng eftistreor, -fyror och -femmor. Jag hade räknat med att de inte hade läst eller hört något av mig förr, men sedan visade det sig att de var superbelästa och dessutom hade sett alla avsnitt av Estrids bokklubb och hade massor av frågor. Väldigt roligt.
 6. Jag hade ett roligt strategimöte med Joanna i tisdags och nu är jag riktigt taggad att skriva bok nummer fem om Patrik. Jag är i denna stund inne på kapitel tio och har redan lyckats klämma in en dansbandslåt, en bruten lårbenshals och Dubbloratorn som vann uppfinningstävlingen i höstas. Jag tycker fortfarande att jag har världens bästa jobb.
 7. Jag klippte håret i tisdags (cirka tio cent) och tyckte det var snyggt och fräscht den där första dagen (trots att Ellen ertappade mig med att i smyg ha inspirerats av samma frisyr som Noora i Skam. Det ledde till att jag kladdade på en massa rött läppstift när jag kom hem för att se om jag kunde dra imitationen till sin spets, men jag såg inte klok ut, så jag torkade bort det med vessapapper). Håret blev emellertid smutsigt redan i dag, och när jag tog av mig mössan efter jobbet såg jag verkligen inte ut som en norsk ungdom, utan bara som Severus Snape. Jag skrattade rått och bestämde mig för att duscha, ett teoretiskt beslut som i skrivande stund ändå inte har lett till en tvagning.
 8. I morgon kommer både Sofie och Ellen att vara i skrivarlyan, det ser jag fram emot. Dessutom ska vi luncha tillsammans. Och i helgen åker Caj till London och jag ska hänga med både Saija, Hanna och alla deras döttrar. Bra sociala framtidsutsikter, alltså.
 9. Jag har lyckats yoga 15 dagar av 18 den här månaden. Ungefär en halvtimme per gång. Min rygg och min nacke mår bra. (Fast just när jag skriver det här märker jag att jag är spänd i halspartiet. Äsch.)
 10. När jag vaknade i morse hade jag just drömt en dröm som handlade om att rensa hår ur avloppet. Det var jätteäckligt och kom bara mer och mer när jag drog i det, så fast jag var trött var det skönt att slippa den drömmen.

4 kommentarer:

 1. Va kul att ni besökt BY. Jätte fint! Och håret, ja, funderar ibland på att klippa av en hel del men vet precis känslan (kommer ihåg från förr) hur man känner sig fräsch o snygg typ en dag innan det blir bara pannkaka av fanskapet. Hah! Men är övertygad att du är skönheten själv, vilket du ju oberoende hårlängd förstås är, eftersom du är naturligt vacker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naw, snällt sagt, men det är faktiskt inte så stor skillnad från förr eftersom jag (surprise) fortsätter envisas med att lägga upp det i en "knåka", min personliga favoritfrisyr.

   Ja By är fantastisk, och nu anmälde jag mig till slutsymposiet också som kommer bli väldigt intressant. Om jag ser din syster där ska jag se om ni liknar och säga hej!

   Radera
 2. Skrattade högt och igenkännande åt Severus Snape-liknelsen. Och så kände jag mig lite inspirerad av ditt yogande. *knak i nacken*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis som jag skröt på mitt yogande kom jag av mig :) Nu har jag inte yogat varken i går eller i dag, så i morgon gäller det så jag inte faller av tåget. Men häng med, Yoga with Adriene på youtube har en trevlig 31-dagarsutmaning, ungefär en halvtimme per dag. Riktigt lagom och skönt!

   Radera