10 januari 2017

Ögon som ägg

Nu blev ni förvånade va? Att jag bloggar den HÄR tiden. 

Det beror på att jag har fått en ny sömnstörning. Tadattadaaa! Jag måste nog skaffa sömnmedicin om det inte reder upp sig, för det här går ju inte. Jag är trött på kvällarna, går och lägger mig, men sen vaknar jag av minsta lilla (som av att Caj lägger sig i sängen bredvid mig) och kan inte somna om. I går somnade jag först efter 03 fast jag var i säng redan före elva. Medan jag väntade på sömnen läste jag ut Sanna Tahvanainens Den lilla svarta, som jag verkligen gillade, så det var väl använd vakentid, men milde vad jag har varit mör nu i dag. 

Jag trodde alltså att jag skulle somna som en stock. Men så händer samma freaking sak en gång till (fast jag till och med hade varit förutseende nog att lägga Eddas tomteluva över ögonen innan jag slocknade, så att jag åtminstone inte skulle vakna av nån lampa)! Och nu är klockan lite över ett och jag är dödstrött, men inte alls sömnig, alla andra sover, jag vet inte om jag har varmt eller kallt men jag vet att jag verkligen borde sova nu eftersom stora barnen börjar åtta i morgon och jag tidigare idag, äntligen, efter att ha avverkat en del administrativa saker som har blivit hängande, faktiskt läste ikapp mig på den text jag tror jag ska jobba med i vår och kom på en idé som jag hade tänkt börja fila på i morgon.

Med det här trötta huvudet vet jag dock inte vad jag kommer att åstadkomma.

4 kommentarer:

 1. Har du testat Melatonin? Sen skulle du när du ligger vaken kunna göra en lista på böcker man borde läsa. Jag är helt utan idéer.

  /Malena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp. JAg somnar direkt, men vaknar ALLTID jättetidigt om jag tar melatonin, så jag brukar låta bli.

   En bokrekommendationslista skulle jag kanske kunna ordna! Bra idé!

   Radera
 2. Ett rörligt sinne i skapande läge har svårt att slappna av då man har flera kreativa projekt på gång, idéerna kommer, nya lösningar, hjärnan sträcker sig konstant efter nya trådar. Så var det för mig. Och kraven, att inte bara ha det där (nu vill jag inte förminska någon eller påstå att ett vanligt jobb är enklare) "förutsägara, trygga" 9-17-jobbet" att avverka dagtid. Som man tankemässigt kanske kan sätta på hyllan och återkomma til nästa dag. Men jag vet inte, det här är bara tankar. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den kreativa hjärnan är inte alltid en fröjd, men jag vill verkligen inte byta ut den! Jag älskar mitt huvud och mina idéer! Kram!

   Radera