4 november 2015

Författare från morgon till kväll

Idag har varit en lång dag. Lång och rolig.

Först gjorde jag ett skolbesök i Kyrkostrands-Jungmans skola. Mellan passen kom TV-nytt och gjorde ett reportage om nya läsebok en, Smygfarfar. Fantastiskt att det finns ett intresse för den redan ett år innan den kommer ut! Sen körde vi workshops för hela slanten, barnen fick uppfinna betydelsen för ord som luktlåda, bokgran, rosenkrok och trollborste, och förklaringarna de kom med var påhittiga och finurliga.

Därefter cyklade jag hem en sväng, åt lite och förberedde mig för libristkvällen på Sets i Vasa, där Kaj Korkea-aho, Sara Jungersten, Joanna Vikström Eklöv och jag pratade om våra böcker.

Joanna och jag susade iväg till Vasa, hämtade en begagnad emma-fåtölj från ett ställe och ett par kassar ärvda kusinkläder åt Edda från Jonas och Saija, och sedan for vi till förlaget.

Libristkvällen blev rolig och intressant. Dessutom fick jag äntligen både Saras och Kajs böcker, med fina dedikationer, och nu vill jag bara läsa och läsa men istället måste jag sova och sova för Idun börjar åtta imorgon och jag är trött.

(min idealiska semester skulle förresten gå ut på att läsa ca 10h per dag på nåt ställe där det är varmt skuggan, och däremellan skulle jag äta goda måltider. När ska det hända? Snart, hoppas jag!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar