21 september 2016

Isol

Det händer så mycket nu att jag inte alls hinner med! I morse vaknade jag halv sex av en obehaglig och verklighetsfrånvänd stressdröm. Allt är roligt, jag vill inte sakta in (och kan inte heller, inte förrän i slutet av nästa vecka), men oj vad jag ska vila sen när allt är klart!

Förra veckan var jag i Helsingfors. Först på inspelning till HBL, om några veckor har jag nämligen äran att vara gäst i Estrids bokklubb. Jag var också på två möten, och förlagets höstfest. Jag älskar när allt klaffar och jag får göra en massa roligt och nödvändigt på samma gång. På tåget hem hann jag se filmen the Dressmaker, som jag varmt rekommenderar.

I måndags åkte jag till Helsingfors igen, den här gången bara över dagen. Fibul (föreningen författare och illustratörer för barn- och ungdomslitteratur) ordnade en workshop med argentinska Isol, som van Almapriset förra året. Isol hade en massa intressanta tankar om att skapa bilderböcker, och hon delade frikostigt med sig. Jenny fotograferade, så här kommer lite bilder som hon har tagit.


Isol berättade om sina skaparprocesser. Vänligen 
notera att jag helt oavsiktligt hade klätt ut mig till henne.

Linda och jag bytte böcker med varandra, hennes och Ulf Starks
nya bok Djur som ingen har sett utom vi är helt underbar! På bilden
sitter också skickliga Mia, som skrivit Martrådar-trilogin.

Sen blev det workshop, där vi jobbade med bokstäver och former. 
Jag fick sitta bredvid Annika Sandelin, som bland annat har skrivit
Yokos nattbok, ett hett boktips! Den är super!
Jag tror att alla vuxna skulle må bra av att pyssla mera.

Så här såg det ut efteråt. Jag tror vi alla var lika nöjda.

Och så här många var på plats från Fibul.
Jätteroligt att träffa så många kollegor på en gång!

I morgon bär det av till Göteborg och bokmässan där. Och sen är jag på turné en hel vecka. Jag kommer kanske att vara med aktiv på instagram än här, så om ni inte följer mig på @engulapelsin ännu: gör det genast!
1 kommentar:

  1. Jag såg i Vasabladet att du ska till Göteborg och blev så glad att det satsas på synlighet för finlandssvenska författare. Att åka dit med en bok jag skrivit är mitt livsmål, så det är bra att ni banar väg lite :) Lycka till och andas mellan alla roligheter!

    SvaraRadera