9 augusti 2015

Pallo Ängelmannil & posse

Vi hann bara sova en enda natt här i huset, så fick vi nya höns, det tror jag att jag berättade i ett tidigare inlägg. Det var vår kompis Toffe som dök upp med sina fyra barn för att hälsa oss välkomna tillbaka, med sig hade de två hönor som vi fick som välkomstpresent.

Bara några dagar senare fick Caj nys om ett gäng snygga tuppar i Maxmo, så vi åkte dit för att hämta en gökfärgad Maran-tupp som givetvis fick namnet Pallo Ängelmannil. (Se här så får ni veta varför) Tack Matheo för det namnet!

Vår pyttelilla flock på tre typer traskar omkring på går gård, betar gräs (hönor gör ju faktiskt det) och äter matrester. Det är jättekul att upptäcka dem i ett buskage. Edda älskar att mata dem, Pallo Ängelmaniiil går hon omkring och ropar ibland, tyvärr svarar han bättre på visslingar, som ni kan se i videon här under. Pallo är den randiga tuppen som kommer först, den svarta hönan heter Nosnäbb (egentligen Sotnäbb från början, men Edda döpte om den), den ljusbruna heter Gulan. 

Snart ska vi skaffa flera hönor. Vi måste bara renovera hönshuset och avsluta lite andra projekt här på gården först (och hitta på optimala hönsnamn, de måste ju vara kompatibla med Pallo Ängelmannil för sjutton!)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar