29 juli 2013

Saker jag tänker på

 • Att återuppta manus som jag började skriva för jättelängesen som jag inte har tittat på på evigheter. Jag tänker på det många gånger varje dag, ruvar på idéer om element jag vill ha med. Men vågar inte öppna dokumentet. Tänk om allt jag har skrivit hittills är riktigt, riktigt dåligt.
 • Att mitt solpuder är fem före slut. Det känns bra att använda upp smink, ofta hinner det föråldras innan det tar slut.
 • Att jag kanske faktiskt är beroende av att läsa. Och att det är ett av de minst destruktiva beroenden som finns.
 • Att jag borde dricka mera vatten.
 • Att det bara är två veckor kvar av sommarlovet och att det är helt underbart att jag inte behöver gå i skola eller återvända till ett jobb om två veckor utan istället får fortsätta softa här hemma.
 • Att jag snart borde sluta klämma i mig en massa godis och bullar så att jag kan börja klämma mig in i flera av mina vanliga kläder igen. Men det känns jobbigt att ändra på mina dåliga vanor.
 • Att jag snart får börja inreda vår nyinköpta sjuttiotalshusvagn.
 • Alla roliga resor vi förhoppningsvis kommer att göra med husvagnen i släptåg.
 • Att Peppes liv just nu är som en film. Det är härligt att läsa om!
 • Att Edda fortsättningsvis är så lätt att ta hand om. Vi är inte alls vana med barn som sover, rätt mycket på dagen och jättemycket på natten. Jag njuter!
 • Att rensa bland ägodelarna. Jag skulle gärna vara med i det här projektet, men vill göra det ordentligt i så fall, och se till att inte skaffa 100 nya grejer bara för att jag gör mig av med 100 jag redan har. Huvudsaken vore i alla fall att uppnå en känsla av kontroll. Av att jag vet vad vi har i skåpen här hemma och att alla saker är sparade av en anledning (en annan än lättja!).
 • Att det sällan är antalet människor i en familj som behöver ett stort hus utan snarare antalet prylar. Det är ju egentligen helt från vettet att bygga jättestora hus och värma upp jättestora hus för att kunna förvara en massa konsumtionsprodukter. Ja, vi är inte kloka.
 • Att jag har 140 olästa inlägg på bloglovin. Det har säkert hänt en massa intressant jag gärna skulle läsa men jag orkar inte.
Vad tänker du på?

19 kommentarer:

 1. 1. Det är skönt att vara hemma! 2. Det är konstigt att det minsta barnet tog bara 5% av min energi under resan. 3. Det är fantastiskt att min pappa lever fast hans hjärta slutade att slå för 10 dagar sen då jag var på plats. 4. Det är spännande att börja en ny termin med många nya och roliga utmaningar. 5. Det är just så som du skriver att vi behöver mer utrymme för våra prylar är för människor. 6. Ditt manus är säkert bättre än du tror för mitt manus var mycket bättre än jag trodde. Och det känns så konstigt och spännande att vår bok om uppfostran publiceras under hösten fast vi var hopplösa för en tid sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj wow för nr 3!
   Och tänk att er bok snart kommer. Jag antar att den är på finska -vet du om den kommer att översättas?

   Radera
  2. Ja, boken är på finska. Det är ingen guide för uppfostring utan personliga tankar som brev så det inte kommer att översättas. Förlaget är också väldigt litet så allt är väldigt smått, men det känns roligt att vi har inte jobbat förgäves :). Det känns roligt att ha sådant minne hur vårt liv var då jag var hemmamamma. Jag hade redan glömt bort många roliga historier :).

   Radera
 2. jag måste säga att det alltid är sjukt kiva att läsa din blogg. Ser fram emot manuset som blir bok som jag ska läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, Peppe! Jag ser också fram emot att få läsa min bok nån gång. Hoppas den blir av.

   Radera
 3. 1. Denna graviditet är tyngst av alla och hur ska jag orka 10 veckor till! 2. Det ska bli skönt att vara hemma med en bebis i höst :). 3. Vi borde renovera det där rummet... 4. Jag vill flytta bort från stan. 5. Vad skönt det blir med skolstart/förskolestart! 6. När startar månne mamma/barngrupperna i församlingarna? 7. Jag har huvudvärk idag igen. 8. Vilken bulle ska jag välja till morgonkaffet

  h. en höggravid mamma med slö hjärna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bulle blev det?

   Heja på med graviditeten, du orkar nog (eftersom du inte har något val, hö hö). Tro mig, jag vet precis hur jobbigt det är att vänta den sista tiden, jag har inte glömt den där evighetskänslan som infinner sig när det bara är lite kvar, men man har ingen aning om hur lite det är frågan om.

   Radera
 4. Jag tänker också på hur skönt det är att få njuta av hösten hemma med liten bebis. Sen tänker jag också på det som dök upp i mitt huvud i natt; vad jag skulle ta med mig om det börjar brinna. Därför var det extra roligt att läsa om det där "100 saker projektet" som du länkat till. Blev riktigt inspirerad till det nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra om grejen sprider sig. Alla kunde må bra av mindre saker. Det är bara svårt att komma igång.

   Radera
 5. Önskar att jag tänkte mindre. Det tänker jag på, på olika sätt, i 80 punkter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att tänka är väl inte så dåligt? (hälsningar från en med degig hjärna)

   Radera
 6. 1. Hur fantastiskt roligt det är att sticka, när det går bra och beskrivningen är tydlig. 2. Vad skönt det är med en regnig dag, då slipper jag vattna utomhus. 3. Att det bara är en ledig dag kvar innan jobbet börjar på torsdag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sticka har jag inte gjort på länge. Men just nu är jag inspirerad till att virka mormorsrutor. Eller ännu hellre att få nån annan att virka dem åt mig.

   Radera
 7. Jag tänker på mitt manus som plötsligt har fått nytt liv. Jag tänker alldeles kolossalt mycket på det. Sen tänker jag också på de 67 kilmoterar jag ska cykla på söndag. Och på vad det kommer att vara för väder då. Och på när du/ni ska komma hit och hälsa på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande. Jag ser fram emot att få läsa din bok, så klart. Och vi kommer nog och hälsar på, kanske rentav den 10 augusti?

   Radera
 8. Jag gillar dina tankar och tänker att det känna som om vi känner varandra. Jag läste det där om Top five regrets of the dying som det länkades till i länken du hade :) Mycket intressant och tänkvärt. Och skönt att jag lever efter de principerna. Och du. Så gott vi kan. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vet du fina Pia, vi har köpt en husvagn nu och planerar världens härligaste långresa ut i Europa nästa sommar, och jag har tänkt att vi ska stanna och hälsa på er på vägen! Det blir jätteroligt att ses i verkligheten! Vi kommer kanske lagom till din födelsedag.

   Radera
 9. Jag tänker faktiskt på hur man trycker tyg? Eller om du rentav kunde trycka ett tyg åt min kära son som älskar mammutar men jag inte hittar mammuttyg åt för att kunna sy ett par blusar. :D
  Så tänker jag dag och natt på vad jag ska göra om ett par veckor då de yngre ska börja på förskola och dagis. Har ännu inte fått nåt jobb och velar fortfarande mellan vad jag ens ska söka till (har frågat på ett par trädgårdsbutiker men de har ju inte säsong på vintern och på sommaren behöver man ju vara ledig med barnen också :/).
  Tänker också med tårar i ögonen mest hela tiden på att jag inte vill ge mitt minsta barn till andra männsikor att skötas om då de andra fått vara hemma så mycket längre. Men vad kan man göra? :( Som tur är han endå så social att jag tror det mest är jag som kommer att lida. Han får ju dessutom vara i samma hus som mellanbrodern.
  Så tänker jag på att jag vill ha ett hus. Med trädgård! Stor trädgård. Och då faller vår hemtrakt ju bort.:(
  Så tänker jag på hur dumma folk kan vara, själviska och fåniga då de går och plockar vår skörd på kolonitotten. Buskarna töms i racerfart och det har varit massvis med skurkar i år runt området. Jätte,jätte tråkigt då ens goda tro på mänskligheten sköljs bort långsamt. Och barnens sorg då de efterlängtade goda sakerna man så väntat på att ska mogna har försvunnit då man kommer till palstan. :(
  Och att jag så gärna också sku bila runt med barnen, som jag fick som barn. Men vi har ju ingen bil ens. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag planerar mammuttyg nångång ska jag höra av mig! FÖr att planera hur man trycker tyg måste jag nog göra ett helt eget inlägg nån gång, det är en intressant och ganska enkel process på många sätt.

   Har du hittat nåt jobb ännu? Kan du jobba som inhoppare inom nån bransch med personalbrist?

   Lycka till med dagisstarten. Det kommer säkert att gå bra. Jobbigt är det säkert, men å andra sidan kanske det kommer något gott ur det hela.

   Var är det ni har er kolonilott? Vi var i Helsingfors förra helgen och hälsade på våra goda vänner som har en koloniträdgård i Hertonäs, och jag funderade om ni också är i samma trakter.

   Radera