5 februari 2012

Äggvita

Jag har nog aldrig tidigare har sightsett (märkligt ord, jag vet) så mycket som på den här resan. Jag tror vi måste ta paus snart, för få saker imponerar på oss längre. Imorgon flyttar vi till Zen Gardens, som ligger i närheten av Emerald Pool och Trafalgar Falls, två av de mest berömda sevärdheterna här på Dominica. Dem skall vi se, men jag tror vi skall satsa hårt på att bara vara någon dag här emellan nu, så vi inte får turistburnout. Ack ack, den är så ansträngande, denna resenärsvardag.

Idag hängde vi här på Jacoway Inn ända till efter lunch, jobbade och pratade med hostelägaren Carol Ann som kommer från Canada. Därefter hoppade vi i bilen och åkte för att leta reda på en kall svavelkälla som ligger i en död vulkankrater.

Vi körde och körde och vägarna var slingriga, branta och på sina ställen eländiga. Men vyerna, alltså oj. Det är inte ens lönt att försöka fotografera utsikten (fast det är klart att jag försökte), inga bilder gör den rättvisa. Vi befann på över tusen meters höjd och såg oändligt långt, berg, dalar, grönska och så det massiva, turkosa havet där i bakgrunden.

Vi hittade både den döda vulkanen och källan.

"Här luktar ÄGGVITA!" "MMMM" ropade Lovis och Idun när vi närmade oss. Ägg tyckte jag också det luktade, men snarare ruttna än färska. Källan var rätt torr, men överallt fanns små vattenpölar som det bubblade och fräste i. Exotiskt. Vandringen tog oss också förbi några bananträd och ett par vattenmelonodlingar.


Frukost med hembakt bröd och färsk vattenmelon

Nikita, Lovis och Idun leker i barnens säng

Lime som växer i trädgården

Mangon utanför balkongen

Den oerhörda utsikten från bergsvägarna

Vi såg jättejättejättelångt

Bubbel från en vattenpott i svavelkällan

Idun och jag i en vulkankrater

En strand vi simmade vid på kvällen


4 kommentarer:

 1. så härliga tider ni har.

  (men ända sen jag var gravid med pojkarna och man sprang till rådgivningen och kissade i de där enerverande kopparna så har jag så svårt att koppla ihop äggvita med nåt annat än urinen. Oj vad de är engagerade den där rådgivningspersonalen om ens äggvita. Har man äggvita, har man inte äggvita. Jag ba: Ska du vispa en maräng?

  Äggvita hör liksom inte ens ihop med höns för mig längre.

  SvaraRadera
 2. Haha! Du har alldeles rätt i att äggvitan fick nya dimensioner under graviditeterna (och nä, jag talar inte om marängfluff). Till saken hör att Idun inte gillar äggula, så jag tror det var därför hon tyckte att det luktade äggvita.

  SvaraRadera
 3. Fantastiska bilder! vad glad man blir!! Kram

  SvaraRadera
 4. Tack Anna! Såg du att Hanna drömt om dig? Kolla nästa inlägg.

  SvaraRadera