25 oktober 2011

Plötsligt händer det

Igår började muraren riva väggen för att småningom kunna mura upp kakelugnen i matrummet. Han berättade just att han började mura på 1954, jag är synnerligen övertygad om att han kan sin sak. Förra veckans ordning och reda är ett minne blott, men nu kanske vi får en ännu mysigare vinter än vanligt.

Och så har vi äntligen bokat boende för de tre första veckorna på Martinique. Vi blir till och med hämtade från flygplatsen. Skönt.

Det märkliga är att hon vill att vi betalar bokningsavgiften per check. 2011. Hmmm... Jag försökte nästla mig ur det genom att be henne uppge sina bic- och swiftkoder, men är lite rädd för att hon inte vet vad det är för något och istället misstänker mig för att hacka hennes konto och ruinera henne.

6 kommentarer:

 1. ni kollar väl upp henne noga så ni inte blir lurade?'Kusin E

  SvaraRadera
 2. är muraren någn som vi kan ta över efter er? kan ni lägga fram ett "gott ord"? :)

  hanna k

  SvaraRadera
 3. Emma: Hoppas inte. Inget är betalt än, men boendet är bokat via en till synes seriös webbsida. Man vet aldrig.

  Hanna: Jag kan ge er hans kontaktuppgifter någon gång men tvivlar på att han orkar köra till vasa. Han har som sagt murat sedan 1954 och har en massa jobb. Men man kan alltid fråga...

  SvaraRadera
 4. Jag kan avslöja att Norden nog är ett av de få ställen som det är standard med att betala med kontoöverföringar. I Belgien finns det många ställen (t.o.m. statliga verk) där man endast kan betala med cash eller check. Och alla butiksinnehavare klagar på att det är så dyrt om man betalar med belgiska bankkort eller Visa ifall att de har möjlighet att ta emot betalningar med sånt... Senast blev en rea-tunika oköpt för att butiken bara tog cash.

  SvaraRadera
 5. Jo jag minns det från canada och frankrike, checkar var standard överallt. Men jag föreställde mig att checksituationen skulle ha utvecklats de senaste tio åren.

  Cash är ju säkert och bra. Men å andra sidan lite svårt och otryggt att skicka stora summor per post.

  SvaraRadera
 6. åh, en kakelugn har varit en av våra bästa investeringar i vårt hus! hinner ni få färdigt till jul? om inte så e ju januari-februariskiftet en perfekt tid att njuta av värmande brasa hemma. tror jag måste göra upp eld i vår ugn nu, apropå.
  kram.
  s

  SvaraRadera