29 april 2011

Lingon och Läppstift

Jag köpte boken Lingon och Läppstift och har kommit ungefär halvvägs. Den är jätteintressant. Jag är glad över att märka att jag och författaren är överens i många avseenden och också lite förskräckt över hur besprutat allt som inte är ekologiskt kan vara. Vi (Caj och jag alltså, inte Noora Shingler och jag) är intresserade av att göra god mat från grunden och handlar därefter, men har på sista tiden insett att det smartaste vore att odla så mycket som möjligt här hemma och skaffa vettig förvaring för grödorna över vintern. Det borde inte vara så svårt, vi har stor tomt och bra jordmån. Och Caj blir arbetslös första juni.

Det är en massa jobb med stora trädgårdsland, jag vet, och det kan hända att vi inte lyckas. Men skam den som inte försöker, eller hur?

Och för n:te året i rad funderar vi på att skaffa hönor. Vi kommer allt närmare ett köpbeslut, men måste bygga en bur först.

3 kommentarer:

 1. Jag har också börjar drömma om att odla egna livsmedel, så mycket eller lite man orkar med. Vill ni har inspiration kan jag rekommendera boken Stefans Lilla Gröna. En lite bohemisk och inspirerande bok :)

  Jag kan också skriva ett brev till dig. Det är så kul med brev! Maila din adress till hanna.enlund@gmail.com

  SvaraRadera
 2. Skaffar ni hönor så får ni ju prima gödsel på köpet. Hade ett tag grönsaksland på en gammal hönsgård och det växte otroligt bra ännu tio år efter hönorna.

  SvaraRadera
 3. Alla talar om att skaffa hönor. Har jag missat en het trend?

  SvaraRadera