Jag testade popcornen igår. Det blev SÅ gott! Här kommer receptet:
Värm upp 1,5 dl grädde i en kastrull. Det ska inte koka.
Mät upp 2,5 dl socker i en kastrull. Låt smälta. Rör hela tiden. Det är klart när allt socker har löst upp sig och blivit ljusbrunt (akta dig, det är fruktansvärt hett!). Klicka i totalt 100 lite kallt smör och låt smälta. Häll i grädden och rör om. Ha i 1/4 tsk salt och 1/2 tsk soda. Häll upp karamellsåsen i en glasburk och låt svalna till rumstemperatur. Du kan t.ex. ställa ut den på trappan så går det snabbare.
Poppa 5-6 liter kastrullpopcorn. Salta.
Värm ugnen till 150 grader. Förbered tre plåtar med bakplåtspapper på.
Häll upp popcornen i en stor skål, slå över såsen och blanda ordentligt tills alla popcorn har fått ett tunt lager karamellsås över sig. Bred ut popcornen på plåtarna och ställ in i ugnen i ca 10-20 minuter. Ta ut och låt svalna. Om popcornen sitter fast i varandra går det lätt att bryta loss dem.
Förvara karamellpopcornen i en glasburk med lufttätt lock. (Fast det är egentligen helt lönlöst att förvara dem, de tar ändå slut på en gång.)
Alltså ursäkta vår urdåliga humor, men nu har jag och Marcus fnittrat jättelänge åt att det ska vara 100 lite(r) kallt smör i smeten.
SvaraRaderaHahaha! Lika usel humor har jag själv, började förstås fnissa hejdlöst nu när jag såg min felskrivning. Tänker inte ens ändra det. Man kan fritt tolka enheten: liter? Pund? Meter? Grader? Kanske några nya (extremt flottiga) recept uppstår på kuppen?
Radera