tag:blogger.com,1999:blog-2144021549738534082.post8132134158181294303..comments2024-03-28T10:47:13.551+02:00Comments on en gul apelsin: Julstök och julgodisMalinhttp://www.blogger.com/profile/01206342913134193140noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-2144021549738534082.post-80209924274412129612014-12-20T22:44:22.728+02:002014-12-20T22:44:22.728+02:00Tack Malin! Måste se om jag hittar salmiak-marabou...Tack Malin! Måste se om jag hittar salmiak-marabou, sen ska jag prova! Det låter gott!Malinhttps://www.blogger.com/profile/01206342913134193140noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2144021549738534082.post-63657622740411865012014-12-18T08:41:31.005+02:002014-12-18T08:41:31.005+02:00Jag är totalt insnöad på lakritsfudge, det är så g...Jag är totalt insnöad på lakritsfudge, det är så gott. Här kommer receptet ifall nån annan också vill hamna i fudgeträsket.<br /><br />Lakritsfudge<br />Du behöver :<br />3 dl vispgrädde<br />3 dl strösocker<br />1 dl ljus sirap<br />50 gram smör<br />1 msk honung<br />150 gram Marabou med saltlakritssmak<br />10 krossade lakrits karameller ( turkisk peppar )<br /><br />Gör så här :<br />Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ”. Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25 cm.<br />Häll den finkrossade karamellarna över fudgen och låt stelna där det är svalt. Skär sedan lagom stora bitar. <br />en annan Malinnoreply@blogger.com