tag:blogger.com,1999:blog-2144021549738534082.post4946393846333659554..comments2024-03-28T10:47:13.551+02:00Comments on en gul apelsin: RabarbersaftMalinhttp://www.blogger.com/profile/01206342913134193140noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-2144021549738534082.post-68967212635981502122013-06-06T00:24:11.001+03:002013-06-06T00:24:11.001+03:00Oj, den här saften var ju jättegod!!! Och att jag ...Oj, den här saften var ju jättegod!!! Och att jag sen kunde göra min favoritsylt (rabarber-banan) av rabarbern efter att jag hade silat bort saften var ju bara fantastiskt! Rabarberskörden kunde ju användas dubbelt upp liksom. Härligt!<br /><br />Min pappa gör kolsyrad saft med en soda streamer hela tiden, och det fungerar utmärkt. Tror han kolsyrar bara vattnet och blandar sedan saften som vanligt, men med kolsyrat vatten då. Så har vi också gjort några gånger med lyckat resultat. Ska nog testa med den här rabarbersaften också, tror det kommer bli supergott! Unknownhttps://www.blogger.com/profile/04760106943238022843noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2144021549738534082.post-54888108679172257402013-06-04T16:30:44.601+03:002013-06-04T16:30:44.601+03:00Det är ju säkert sockret som på något sätt tar bor...Det är ju säkert sockret som på något sätt tar bort kolsyran, för jag minns att vi nån gång har satt sockerbitar i cokis när jag var liten, bara för att kolsyran skulle försvinna snabbare. Vet inte hur det där funkar. Måste fråga Caj, han brukar veta.Malinhttps://www.blogger.com/profile/01206342913134193140noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2144021549738534082.post-59161758819087654962013-06-04T16:29:58.336+03:002013-06-04T16:29:58.336+03:00Okej, det var tur att du varnade oss, för jag var ...Okej, det var tur att du varnade oss, för jag var säker på att det skulle gå. Men hur är det månne om man gör mineralvatten först och blandar saftkoncentratet i bubbelvattnet? Kanske bubblorna hålls där då?<br /><br />Mynta är gott!Malinhttps://www.blogger.com/profile/01206342913134193140noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2144021549738534082.post-80663756485132880982013-06-02T23:01:33.020+03:002013-06-02T23:01:33.020+03:00Tack för receptet Malin! Ska absolut göra bara jag...Tack för receptet Malin! Ska absolut göra bara jag får tag i tillräckligt med rabarber. <br />Min syster har använt soda streamer till havtornssaft (utan socker) och det funkade. Vet inget desto mer, har ingen streamer själv så jag har ingen erfarenhet ev det. Maj-Len.Enoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2144021549738534082.post-29889482576171884672013-06-01T21:00:21.521+03:002013-06-01T21:00:21.521+03:00Vi brukar också använda olika sorters myntor i oli...Vi brukar också använda olika sorters myntor i olika sorters saft. Vaniljstänger, kanelstänger, citroner, citronmeliss osv. testar vi också ofta med och jag tycker det e riktigt kul att testa sig fram till olika favoritsmaker :)<br />Sodastream idén din har mina föräldrar redan testat, de köpte en streamer endast för att de tänkte att de skulle göra sin egen saft till limonad..men det fungerade inte alls. :/ Men om du får nys om något sätt som man får kolsyran att hållas i egengjord saft så hojta till!<br />Sandrahttps://www.blogger.com/profile/06747103828958882877noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2144021549738534082.post-62039989274364384942013-05-31T10:44:05.943+03:002013-05-31T10:44:05.943+03:00Chokladmynta är en variant av vanlig mynta, ser al...Chokladmynta är en variant av vanlig mynta, ser alltså likadan ut som kryddväxten men smakar lite mintchoklad. Den finns till exempel vid Sunds trädgård!<br /><br />Vanilj i rabarbersaften låter supergott! Bra idé!Malinhttps://www.blogger.com/profile/01206342913134193140noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2144021549738534082.post-58684564663089354212013-05-31T10:41:08.065+03:002013-05-31T10:41:08.065+03:00Och VAD är chokladmynta? Gjorde rabarbersaft förra...Och VAD är chokladmynta? Gjorde rabarbersaft förra sommaren och slängde i en vaniljstång i kastrullen. Det var faktiskt jättegott. (skar upp vaniljstången och skrapade ur fröna som också ska med i saften)Lenahttps://www.blogger.com/profile/04290506377890714327noreply@blogger.com